|

Händer i dag: Sista dagen att nominera riksdagskandidater

Nomineringstiden till riksdagsvalet avslutas i dag. Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Nomineringstiden till riksdagsvalet avslutas i dag.

Nomineringstiden går ut på eftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Vasa valkrets får partierna nominera högst 16 kandidater var till riksdagsvalet och de flesta partierna i valkretsen har redan fyllt sina kandidatlistor. I dag, tisdag, är sista dagen att nominera en kandidat. Nomineringstiden går ut klockan 16.

Efter det här ska valkretsnämnderna granska listorna för att säkerställa att kandidaterna i fråga är valbara. Kandidatuppställningen till årets riksdagsval fastställs nästa torsdag, den 14 mars.

Riksdagsvalet hålls den 14 april. Förhandsröstningen i Finland hålls 3–9 april och förhandsröstningen i utlandet 3–6 april.

En dryg månad efter riksdagsvalet, den 25 maj, är det dags för val till Europaparlamentet. Nomineringen till det valet avslutas i slutet av april.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

21 kommuner delar på 10 miljoner i statligt krisstöd – ingen nödhjälp till Kaskö, Vörå eller Nykarleby

Nykarleby fick ingen statlig nödhjälp i år.
Foto: Jonas Brunnström/Arkiv

Nykarleby fick ingen statlig nödhjälp i år.

Regeringen beslöt på torsdagen vilka kommuner som ska få krisstöd av staten. I Österbotten hade Kaskö, Vörå och Nykarleby sökt pengar, men ingen av dem beviljades något stöd.

Mest läst senaste veckan