|

Sydins läsare uppskattar det lokala – "Men tidningen kunde få vara tjockare"

NyhetsbildZoom
HSS Medias personal funderar på de svar som läsarna gav i projektet "Får vi komma hem till dig?". Runt bordet sitter Mika Suomalainen, Lotta Sjöblad, Tom Forsman, Joachim Othman, Niclas Östman, Heidi Eriksson och Jessica Poikkijoki. Foto: Mikael Nybacka
– Jag kände ju igen henne genast vi kom. Jag har sett henne på Halpa-Halli, där hon arbetar, säger Mona Söderman om Linda Rosengård, som var en av många som anmälde sig till HSS Medias projekt ”Får vi komma hem till dig?”.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sydins reportrar Mona Söderman och Anders Bergvik åkte hem till Linda Rosengård i Kristinestad för att ta reda på vad tidningen betyder för henne.

– Linda är inte prenumerant men hon läser tidningen varje vecka hos föräldrarna. Hon läser hela veckans tidningar på en gång. Allt var bra, hon hade inget att klaga över. Men hon tyckte tidningen kunde få vara tjockare, säger Söderman.


Linda Rosengård ville ha mera att läsa. Allra helst läser hon personintervjuer, personporträtt. Sport bryr hon sig inte om, men där fick hon mothugg av sambon Johan Nordgren.

Paret i Kristinestad var överens om att de lokala nyheterna är viktiga.

Men de var inte unika i det här avseendet. Syd-Österbotten, Vasabladet och Österbottens Tidning gjorde under ett par veckor i januari omkring hundra hembesök i projektet ”Får vi komma hem till dig?” Det visade sig att alla som tillfrågades uppskattade det lokala.


HSS Medias personal gick igenom materialet av hembesöken under en gemensam workshop i lördags. Ett huvudtema dominerade: de lokala nyheterna var viktiga. Många efterlyste också mer positiva nyheter och satte värde på tidningarnas trovärdiga rapportering.

Arbetet med materialet fortsätter under våren. Avsikten med projektet var att reflektera kring varför vi finns, vad vi står för och varför vi är viktiga för läsaren.

Hur var det att göra hembesöken?
– Vi är ju vana att göra besök hemma hos folk, så det var inget nytt. Men det var ändå intressant, säger Mona Söderman som arbetar som reporter på Syd-Österbotten.

Vi tar med kaffebröd, utlovades när tidningen efterlyste läsare som ville ha oss på besök. Världshistoriens kanske sista ”smetamunkar” från Närpes brödfabrik fick följa med Mona Söderman och Anders Bergvik hem till Linda Rosengård och Johan Nordgrens kaffebord den dagen de blev intervjuade.

De vann presentkort

  • Bland dem som anmälde sig till projektet "Får vi komma hem till dig" har HSS Media lottat ut tre presentkort på 150 euro till Halpa-Halli.
  • Vinnarna är: Johanna Söderback i Närpes, Hanna Granqvist i Vörå och Carolina Isomaa i Jakobstad.
  • Vinnarna kontaktas personligen.
 

Kommentarer

Nu ska skräp och damm från flera decennier bort – och det är inget jobb för den höjdrädde

Nyhetsbild
Se där kikar Hans Jepsen Petersen fram på orgelns topp med trasan i hand. I hans jobb gäller det att inte vara höjdrädd. Foto: Malin Bylund
Orgelmusiken i Närpes kyrka är utbytt mot bruset av en industridammsugare. Den danska pjäsen får nu smaka på storstädning och -service efter över 40 år i trogen tjänst.

Mest läst senaste veckan