Sydins läsare uppskattar det lokala – "Men tidningen kunde få vara tjockare"

NyhetsbildZoom
HSS Medias personal funderar på de svar som läsarna gav i projektet "Får vi komma hem till dig?". Runt bordet sitter Mika Suomalainen, Lotta Sjöblad, Tom Forsman, Joachim Othman, Niclas Östman, Heidi Eriksson och Jessica Poikkijoki. Foto: Mikael Nybacka
– Jag kände ju igen henne genast vi kom. Jag har sett henne på Halpa-Halli, där hon arbetar, säger Mona Söderman om Linda Rosengård, som var en av många som anmälde sig till HSS Medias projekt ”Får vi komma hem till dig?”.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sydins reportrar Mona Söderman och Anders Bergvik åkte hem till Linda Rosengård i Kristinestad för att ta reda på vad tidningen betyder för henne.

– Linda är inte prenumerant men hon läser tidningen varje vecka hos föräldrarna. Hon läser hela veckans tidningar på en gång. Allt var bra, hon hade inget att klaga över. Men hon tyckte tidningen kunde få vara tjockare, säger Söderman.


Linda Rosengård ville ha mera att läsa. Allra helst läser hon personintervjuer, personporträtt. Sport bryr hon sig inte om, men där fick hon mothugg av sambon Johan Nordgren.

Paret i Kristinestad var överens om att de lokala nyheterna är viktiga.

Men de var inte unika i det här avseendet. Syd-Österbotten, Vasabladet och Österbottens Tidning gjorde under ett par veckor i januari omkring hundra hembesök i projektet ”Får vi komma hem till dig?” Det visade sig att alla som tillfrågades uppskattade det lokala.


HSS Medias personal gick igenom materialet av hembesöken under en gemensam workshop i lördags. Ett huvudtema dominerade: de lokala nyheterna var viktiga. Många efterlyste också mer positiva nyheter och satte värde på tidningarnas trovärdiga rapportering.

Arbetet med materialet fortsätter under våren. Avsikten med projektet var att reflektera kring varför vi finns, vad vi står för och varför vi är viktiga för läsaren.

Hur var det att göra hembesöken?
– Vi är ju vana att göra besök hemma hos folk, så det var inget nytt. Men det var ändå intressant, säger Mona Söderman som arbetar som reporter på Syd-Österbotten.

Vi tar med kaffebröd, utlovades när tidningen efterlyste läsare som ville ha oss på besök. Världshistoriens kanske sista ”smetamunkar” från Närpes brödfabrik fick följa med Mona Söderman och Anders Bergvik hem till Linda Rosengård och Johan Nordgrens kaffebord den dagen de blev intervjuade.

De vann presentkort

  • Bland dem som anmälde sig till projektet "Får vi komma hem till dig" har HSS Media lottat ut tre presentkort på 150 euro till Halpa-Halli.
  • Vinnarna är: Johanna Söderback i Närpes, Hanna Granqvist i Vörå och Carolina Isomaa i Jakobstad.
  • Vinnarna kontaktas personligen.
 

Kommentarer
|

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Nyhetsbild
Ett led i arbetet med att återskapa förtroendet för församlingen är det besök som biskop Björn Vikström gjorde i Kristinestad på torsdagen. Kyrkoherde Daniel Norrback välkomnar biskopen. Foto: Lotta Sjöblad
Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".

Nyhetsbild
Lokalt

Göran Honga räknar med att vårdreformen faller

Kaskö och Närpes får sluta vänta på vårdreformen i sina fusionsutredningar. Det ser inte ut att bli någon reform säger utredaren Göran Honga.

Nyhetsbild
Lokalt

EPV fick femte bygglovet i Uttermossa – Ömossaparken kan svälla

EPV:s planer på att förstora vindkraftparken i Ömossa tog ett kliv närmare förverkligande på onsdagen, när Kristinestad beviljade bolaget sitt femte bygglov.

Nyhetsbild
Lokalt

Närvårdaren som slog larm om Ulrika talar ut

Situationen på vårdhemmet Ulrika var tröstlös, närmast kaotisk. Det säger den närvårdare som slog larm om missförhållandena på Esperi Cares boende i Kristinestad. Tarja Parkatti talar ut i närvårdarfacket Supers webbtidning.

Nyhetsbild
Lokalt

Överväger räcke för att dela upp trafiken längs Nybrovägen

De flesta stolpar som har delat upp Nybrovägen i Finby i en separat gång- och cykelbana och en separat körbana för bilar är försvunna. Enligt dagens planer ska i fortsättningen endast den norra sidan bli kvar som gång- och cykelbana med ett räcke som avgränsning till körbanan.

Mest läst senaste veckan