SFP nominerar Marjo Österdahl till riksdagsvalskandidat

NyhetsbildZoom
Marjo Österdahl. Foto: Pressbild
SFP i Österbotten nominerar Närpespolitikern Marjo Österdahl till kandidat i vårens riksdagsval.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Marjo Österdahl blir den trettonde kandidaten som SFP i Österbotten nominerar till vårens riksdagsval. Hon är nu också den andra kandidaten från Närpes, Anders Norrback från Övermark nominerades redan i våras.

Österdahl sitter för tillfället sin andra period i stadsfullmäktige i Närpes. Hon är även medlem i stadsstyrelsen samt medlem i kretsstyrelsen för SFP i Österbotten.

Hon är utbildad ekonomie magister och jobbar till vardags som varuhuschef i Vasa.


Österdahl säger i ett pressmeddelande hon vill jobba för att stärka svenska språkets ställning och landsbygdens utveckling.

– Mitt modersmål är finska och jag ser Finlands tvåspråkighet som en framgångsfaktor. Det betyder att svenska språkets ställning i vårt land ska säkras och utvecklas. Det är självklart att alla ska ha rätt att använda och få service på sitt modersmål och detta på den plats där vi bor och verkar. Det måste vara tillåtet och ges förutsättningar för att vi i Finland också ska kunna leva och utveckla våra samhällen som ligger utanför tätorter, säger hon.

Österdahl vill också se en reform av familjeledigheterna som möter de behov som dagens föräldrar har.

– Det betyder att vi ska ge trygghet till barnen och flexibilitet till familjerna så att också papporna får möjlighet att i större utsträckning kunna ta ansvar.


SFP i Österbotten har tidigare nominerat följande kandidater till riksdagsvalet: Kari Harju, Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Leena Nikkari-Östman, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Niclas Sjöskog, Hans Snellman, Sari Somppi, Ulf Stenman och Joakim Strand.

Kommentarer
|

Trots fler förhandsröster än i förra EU-valet – statsvetare tror att valdeltagandet sjunker

Nyhetsbild
Thomas Karv. Foto: Mikael Nybacka
Betydligt fler har förhandsröstat nu än i det förra EU-valet. Det blev klart när förhandsröstningen avslutades på tisdag kväll. Statsvetaren Thomas Karv tror ändå att valdeltagandet kommer att sjunka.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan