Städer har valt nya medlemmar i ungdomsfullmäktige

Kristinestad och Kaskö har valt nya ungdomsfullmäktige för 2019. I Närpes har fyra medlemmar sökt befrielse och fem nya invalts. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kristinestads nya ungdomsfullmäktige består av Jenna Ingves, Sofia Eriksberg, Natascha Yli-Valkama, Matias Zilliacus, Mathias Thijssen, Mamo Mohamad, Ellen Siili, Hosein Jafari och Alireza Nazari.

Mamo Mohamad och Hosein Jafari är nya. Ordförande väljs vid det första mötet.

Jenna Ingves är ordförande för sittande ungdomsfullmäktige, som har tolv medlemmar.

– En del av de ungdomar som nu är med ställde inte upp nu då det kan vara svårt att kombinera uppdraget med studier på annan ort, säger ungdomssekreterare Harriet Lindelöf-Sahl.

Även Kaskö har utsett ett nytt ungdomsfullmäktige. Fem ungdomar anmälde sitt intresse och valet av de fem bekräftades av stadsstyrelsen i tisdags. I ungdomsfullmäktige för 2019 sitter Aada Sillanpää, Mariko Roos, Emilia Salo, Natalia Koskimaa och Janina Suominen.

I Närpes förnyas även ungdomsfullmäktige. Fyra medlemmar har sökt om och beviljats befrielse från uppdraget: Maja Staaf, Ida Ersfolk, Lina Grönvik och Victoria Almenfors.

Fem ungdomar har visat intresse för att ta plats i ungdomsfullmäktige och stadsstyrelsen valde därmed Elin Svedman, Felicia Lindeman, Nuna Toto, Cindy Bertlin och Anzhela Petkova till nya medlemmar. 

Övriga medlemmar i ungdomsfullmäktige för mandatperioden 2017-2019 är Dylan Bruggeling (ordförande), Alexandra Wegelius, Tilda Eklund, Emelie Ingberg, Samantha Nygård och Jennifer Antfolk.

Kommentarer
|

Närpes överväger högstadieskola i trä

Nyhetsbild
Nuvarande högstadium i Närpes är byggt i betong och stål. Det är inte uteslutet att den nya högstadieskola byggs i trä. Foto: Mona Söderman
Det nya gymnasiet i Petalax ska byggas i massivt trä. Och det är inte uteslutet att det samma gäller för den nya högstadiebyggnaden som ska uppföras på Mosebacke i Närpes. Trä som alternativ till betong  ska utredas då planeringen nu inleds.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan