|

Ellen är årets lucia i Kristinestad

NyhetsbildZoom
Ellen Siili är Sydösterbottens 59:e lucia. Foto: Sara Bondegård
Nu står det klart vem som är Sydösterbottens lucia 2018. Hon heter Ellen Siili.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagskvällen räknades de avgivna rösterna i valet av Sydösterbottens lucia.

Flest röster eller 194 av sammanlagt 1217 röster fick kandidat nummer 10, Ellen Siili från Kristinestad.

16-åriga Ellen studerar första året i Kristinestads gymnasium. I framtiden vill hon jobba med något där hon kan hjälpa människor. 

Sydösterbottens 59:e lucia valdes bland 13 kandidater. Arrangörer är Lappfjärds folkhögskolas kamratförbund och Folkhälsan i Lappfjärd. Luciafesten där lucia kröns hålls i Lappfjärds uf-lokal 13 december. Lucia med följe kommer även att besöka bland annat äldreboenden och vårdinrättningar i bygden.

Här kan du läsa en intervju med årets lucia Ellen Siili.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan