|

Kaskitek är årets företag i Kaskö

NyhetsbildZoom
Anders Granfors på Sonnfish är årets unga företagare i Kaskö, årets företag är Kaskitek som här representeras av Mari och Matti Hiltula, Foto: Kasper Rantakoski
Kaskitek är årets företag i Kaskö medan Anders Granfors vid Sonnfish utsetts till årets unga företagare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett växande innovativt företag, tycker Kaskö företagare om Matti Hiltulas företag Kaskitek som utsetts till Årets företag 2018.

Metallföretaget Kaskitek är ett företag specialiserat på hamnlogistik. Det grundades 2014.

Företaget planerar och tillverkar utrustning för flytt av tunga objekt, bland annat förflyttningsvagnar för kassetter, kassettsystem,  containerhanterare och och så kallade SPMT-fordon, det vill säga fordon som kopplas ihop av flera mindre moduler.

Företaget har en egen produktfamilj och samarbetar även med Cargotec.

Huvudkontoret finns i Kaskö, där Matti och Mari Hiltula bor. Familjen flyttade till Maris hemstad för några år sedan. Makarna är de enda av företagets sju anställda som är stationerade i Kaskö. 

Kaskitek har sin maskinverkstad i Parkano och sysselsätter även underleverantörer.

Till årets unga företagare utsågs Anders Granfors, som är skeppare och delägare i strömmingstrålaren Sonnskär och företaget Sonnfish.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan