|

Nu börjar planeringen av tryggare väg i Finby

NyhetsbildZoom
Nu ska behovet av en gång- och cykelväg förbi järnvägsövergången i Finby utredas. Foto: Mats Ekman
Det finns behov av en gång- och cykelväg längs Östermarksvägen i Finby, Den skulle sträcka sig från Ängskullsvägen till Östanåkersvägen i Finby. Nu inleds en utredning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det finns önskemål om fler gång- och cykelvägar i Närpes. Till exempel längs Östermarksvägen i Finby önskas en gång- och cykelväg, inte minst med tanke på trafiksäkerheten för skoleleverna.

Den skulle sträcka sig från Ängskullsvägen förbi järnvägsövergången mot Stjälgon.Nu ska en förplanering av vägen utföras för att se vad som borde göras där.

Det är staten som äger vägavsnittet, men NTM-centralen har tidigare meddelat att det inte finns några anslag för att bygga en gång- och cykelbana.

Tekniska direktören Edd Grahn har antagit ett delanbud från Ramboll Finland för utredningsskedet. Det här anbudet på vägprojektering av Östermarksvägen är på totalt 9.900 euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan