|

77 påsar blod fylldes i Kristinestad

NyhetsbildZoom
En blodgivare kan rädda tre människors liv. Foto: Arkiv/Miranda Eklund

Fem nya blodgivare mötte upp då Röda korsets mobila blodtjänst besökte Kristinestad på torsdagen. Resultat blev 77 påsar blod.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Sammanlagt ville 84 personer denna gång ge blod men alla var inte lämpliga, säger Marja-Riitta Sevón.

Hon är viceordförande i finska FRK-avdelningen i Kristinestad som sköter serveringen då blodtjänst kommer på besök.

Den mobila blodtjänsten besöker Kristinestad tre gånger per år. Nästa år kan man ge blod den 7 februari, den 8 augusti och den 21 november.

När blod samlades in i Närpes den 13 september anmälde sig 120 personer och resultatet där blev 109 påsar. Alla tre blodgivningar i år har resulterat i över 100 påsar. Nästa blodgivning i Närpes är den 14 december.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan