|

Undersökningen Min mat – det här är maträtten österbottningar avskyr

NyhetsbildZoom
Min mat är ett gemensamt projekt mellan Vasabladet, Österbottens tidning , Syd-Österbotten och Yle Österbotten. Projektet kartlägger hur och vad vi äter i Österbotten. Foto: Kati Hiekkanen
Över 1800 personer har svarat på enkäten Min mat. Vilken maträtt tror du finns bland de mest avskydda? Delta i undersökningen du också!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För en vecka sedan lanserade VBL, ÖT och Sydin undersökningen Min mat tillsammans med Yle Österbotten.

Kvinnorna dominerar fortsättningsvis bland de som hittills har svarat på enkäten. 70 procent av de svarande är kvinnor.

Nu vill vi att också de österbottniska männen rycker upp sig och deltar i vår undersökning. Det tar bara några få minuter att fylla i blanketten.

Svarsresultaten på frågan om det finns någon maträtt som våra läsare avskyr är entydiga. Lever i alla dess former (grytor, biffar, såser, låda) är återkommande svar i enkäten.

Klicka här för att komma vidare till undersökningen.

Kommentarer
|

I Fagerö hamnshop litar de på att folk är ärliga

Nyhetsbild
Vivan Österberg fick ett mejl från en tysk cykelturist som var fascinerad över att folk är så ärliga att hamnshoppen i Fagerö kan vara öppen också på natten utan personal. Foto: Ann-Sofie Långvik
Folks ärlighet och tilltron till människorna väckte förtjusning hos en tysk cykelturist som hade vägarna förbi Fagerö i somras. Vivan Österberg överraskades av ett mejl från besökaren.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kåtongdiket i Kåtnäs har blivit en turistattraktion

Närpes Dialekten, en lustig finsk brytning, kyrkstallarna, Kåtongdiket, moschakok, Öjskogsparken, medikamenterna i apoteksmuseet… Listan på upplevelser och sevärdheter i Närpes kan göras lång, konstaterade Max Jansson efter en ”superb dag” i staden.

Nyhetsbild
Lokalt

I Fagerö hamnshop litar de på att folk är ärliga

Närpes Folks ärlighet och tilltron till människorna väckte förtjusning hos en tysk cykelturist som hade vägarna förbi Fagerö i somras. Vivan Österberg överraskades av ett mejl från besökaren.

Nyhetsbild
Lokalt

Gammal servicestation brann i Tjöck – flera fordon räddades undan lågorna

UPPDATERAD Den över 800 kvadratmeter stora byggnaden totalförstörd efter branden. Släckningsarbetet pågick i fyra timmar.

Nyhetsbild
Lokalt

Kyrkoherden blir försiktigare debattör: "Vi ska så gott det går reparera skadan"

En präst och kyrkoherde ska alltid bete sig respektfullt. Jag kommer att vara försiktigare i framtiden för ansvaret är stort, säger kyrkoherde Daniel Norrback, som dock tycker det inträffade fått för stora proportioner.

Mest läst senaste veckan