|

Undersökningen Min mat – det här är maträtten österbottningar avskyr

NyhetsbildZoom
Min mat är ett gemensamt projekt mellan Vasabladet, Österbottens tidning , Syd-Österbotten och Yle Österbotten. Projektet kartlägger hur och vad vi äter i Österbotten. Foto: Kati Hiekkanen
Över 1800 personer har svarat på enkäten Min mat. Vilken maträtt tror du finns bland de mest avskydda? Delta i undersökningen du också!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För en vecka sedan lanserade VBL, ÖT och Sydin undersökningen Min mat tillsammans med Yle Österbotten.

Kvinnorna dominerar fortsättningsvis bland de som hittills har svarat på enkäten. 70 procent av de svarande är kvinnor.

Nu vill vi att också de österbottniska männen rycker upp sig och deltar i vår undersökning. Det tar bara några få minuter att fylla i blanketten.

Svarsresultaten på frågan om det finns någon maträtt som våra läsare avskyr är entydiga. Lever i alla dess former (grytor, biffar, såser, låda) är återkommande svar i enkäten.

Klicka här för att komma vidare till undersökningen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan