|

Patrica Strömbäck prästvigdes

NyhetsbildZoom
Patrica Strömbäck från Nämpnäs prästvigdes tillsammans med Ville Kavilo, Jussi Meriluoto, Jimmy Österbacka, Eija Grahn i Borgå domkyrka på söndagen. Foto: Linus Stråhlman
Patrica Strömbäck från Nämpnäs var en av fem som prästvigdes i Borgå domkyrka i söndags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Patrica Strömbäck kommer att sköta en församlingspastorstjänst i Vasa svenska församling.

Strömbäck har jobbat som ergoterapeut i eget företag, men valde att utbilda sig till diakon. Hon har varit diakon i Malax församling 2011-2018.

Hon har tyckt om sitt jobb, men var redo för nästa steg.

– Nu är jag nyfiken på det här, sade hon i en intervju i Sydin inför prästvigningen.

De övriga som prästvigdes samtidigt är Ville Kavilo i Kronoby församling, Jussi Meriluoto i Iniö kapellförsamling i Väståboland, Jimmy Österbacka i Pedersöre församling och Eija Grahn, Åbo svenska församling.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan