|

Närpesbo tävlar med snapsviselandslaget

Mats Wikman från Närpes blev uttagen till snapsviselandslaget i finalen av snapsvise-FM i söndags. Då korades också den finska mästaren i snapsvisor. Gunilla Stenfors från Borgå skrev det vinnande bidraget.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Wikman var en av de åtta som kvalificerat sig för snapsvise-FM.

Han placerade sig på en femte plats. Wikman fick också ett landslagsuppdrag i disciplinen.

Landskampen mellan Finland och Sverige avgörs i snapsvise-VM i Helsingfors om en månad. Finlandssvenska Rimakademin Fira skickar fem bidrag till landskampen.

På andra plats i snapsvise-FM kom Ralf Granlund från Mariehamn, och på tredje plats Melita Tulikoura från Borgå.

Utöver dessa tre valde juryn alltså även Mats Wikman och Pigge Svenskbergs och till landslaget.

SNAPSARSNILLET av Mats Wikman, Närpes
(Melodi: Ljuvliga ungdom/Kultainen nuoruus)

Jag vill bli erkänd som vetenskapsman.

Har knäckt en tes, som ej är sann.

Att "kall dryck svalkar" då det är fett hett.

Absolut noll rätt i det!

För när snapsen rinner ner för ens barm.

Den sak man då känner: man blir mer varm!

Men jag har ej bråttom att få mitt pris.

Jag älskar att samla på mer bevis!

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan