|

Pohjalainen: Harry Wallin ställer inte upp riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Harry Wallin, till höger, tillsammans med partikollegerna Matias Mäkynen och Jutta Urpilainen. Foto: Arkivbild/Anders Strandén
Lokföraren och kommunalrådet Harry Wallin (SDP) säger i en intervju till Pohjalainen att han inte kommer att kandidera i riksdagsvalet 2019. – Jag har tröttnat på resandet, säger Wallin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagsledamoten Harry Wallin (SDP) har bestämt sig för att inte ställa upp i nästa riksdagsval, skriver Pohjalainen.

– På våren fyller jag 65 år. I slutet av nästa mandatperiod är jag 70 år. Något slags beslut måste jag ta med tanke på det, säger Wallin till tidningen.

Att inte ställa upp i riksdagsvalet var enligt Wallin inte ett lätt beslut. Under den pågående perioden har han fått utökat förtroende. Han leder bland annat jordbruksdelegationen och är medlem i trafikdelegationen.

Harry Wallin säger att han inte avslutar den politiska karriären helt och hållet. Det främst resandet till Helsingfors som minskar.

– Jag har varit involverad i politiken på olika nivåer sedan 1976. Intresset för politik har inte försvunnit någonstans, intygar Wallin och tillägger att det finns gott om riksdagsarbete ännu under hösten och nästa vår.

Harry Wallin har varit riksdagsledamot i två olika omgångar. Första gången åren 1999–2007 och därefter 2014–2019.

I riksdagsvalet 2014 valdes Wallin in från Vasa valkrets med 4608 röster.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan