Vasa får nya daghemsplatser i januari

NyhetsbildZoom
Foto: Mikael Matikainen
I januari öppnar ett nytt finskspråkigt daghem, Pilke Pikkuponi, i Infjärden i Vasa. Dessutom startar Steinerdaghemmet Tiitiäinen i Vöråstan en ny grupp för barn under tre år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya privata daghemmet Pilke Pikkuponi öppnas i januari på adressen Ryttarvägen 11 i Infjärden. Det är ett servicesedeldaghem, vilket innebär att Vasa stad har godkänt det som serviceproducent.

I daghemmet finns en barngrupp för barn under tre år och tre barngrupper för barn i åldern 3–5 år. Det är ett finskspråkigt daghem där barnen även får bekanta sig med engelskan exempelvis via lek, rim och ramsor.

På Fiskaregatan 14 i Vöråstan startar det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen en ny grupp för barn under tre år. Verksamheten inleds den 7 januari.

Under våren flyttar även Rudolf Steiner-skolan in i samma nyrenoverade fastighet. Daghemmet Tiitiäinen övergår till servicesedeldaghem från och med första januari.

Det går att ansöka om en plats i de nya grupperna redan nu.

Kommentarer
|

Fler får mer – stöd för examensarbete utvidgas i Kstad

Nyhetsbild
Kristinestad höjer stödet för examensarbeten till 500 euro. Foto: Mats Ekman
Stödet för examensarbete utvidgas i Kristinestad och blir värt mer. En studerande kan nu vänta sig två hundralappar mer för ett godkänt arbete.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan