|

Siv tar vara på höstens rikliga äppelskörd – men att frysa dem rekommenderar hon inte

Nyhetsbild
Äpplena hänger tunga på grenarna i Siv Skrifvars äppelträd. Hon lagar mycket sylt och kakor av sina äpplen men använder också äpplen och äppelkvistar som dekoration. Det kan man göra när skörden är riklig som i år. Foto: Sofia Mickelsson
I höst är det många äppelträd som dignar av frukt i trädgårdarna. Siv Skrifvars i Nämpnäs tycker äppelmos är ett bra sätt att ta tillvara äpplena. Det går ju åt en hel del äpplen för att få några burkar färdig sylt. Men det finns också mycket annat gott att laga av äpplen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan