|

Gatukonstfestivalen UPEA18 ordnas i 12 städer i höst – Vasa inte med i år

NyhetsbildZoom
I fjol fick Hartmansgränden en muralmålning. Konstnären Ricky Lee Gordons målning har titeln ”Rest in stillness like sky mountain lake”. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Den nationella gatukonstfestivalen UPEA18 gör i år nedslag i 12 olika städer runtom i Finland. Vasa som har varit en av de deltagande städerna de senaste två åren är inte med i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I år ordnas gatukonstfestivalen UPEA18 i Esbo, Helsingfors, Hyvinge, Idensalmi, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kotka, Salo, Seinäjoki och Tammerfors. Målningarna ska enligt planerna stå klara under september månad.

Vasa har varit med de senaste två åren. Hösten 2016 fick brandstationens torn på Smedsbyvägen en muralmålning av konstnären Andrew Hem. Hem är också med och förverkligar en målning i årets festival.

Förra hösten fick Hartmansgränden en muralmålning av konstnären Ricky Lee Gordon.

Syftet med gatukonstfestivalen är att uppmuntra människor att bekanta sig med städernas offentliga rum genom konsten. Festivalen arrangeras av konstkollektivet Upeart.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.