|

Kom och dela din historia på berättarcafé

NyhetsbildZoom
Så här kan det se ut när deltagarna delar med sig av sina berättelser på ett Story Sharing-café. Foto: Andrea Brandt
Historier, levande musik och öppen mikrofon står på programmet på ett berättarcafé i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lördagen den 8 september klockan 15 ordnas ett berättarcafé i Folkhälsanhuset Wasa. Här kan invandrare, asylsökande och infödda finländare träffas och lyssna till varandras historier, handledda av Story Sharing-gruppen.


– När främlingar möts kring ett cafébord är de både berättare och åhörare. När alla har samma utgångspunkt finns det inga dom och oss, bara vi, säger skådespelaren Åsa Nybo.

Nybo är en av handledarna inom Story Sharing Universum, är ett projekt som vill främja kontakten mellan människor med olika bakgrund och kulturer. Det görs genom att deltagarna delar historier ur det egna livet. Målsättningen är att minska fördomar, rädslor och rasism och att främja jämlikhet och tolerans.

Projektet, som startade 2014, består av berättarverkstäder i flyktingförläggningar och av öppna Story Sharing-caféer runt om i Finland.

På berättarcaféerna går det att använda många språk,
– Åtminstone svenska, engelska, finska, franska, arabiska, ryska och farsi, säger Nybo.

Story Sharing-caféet i Vasa är gratis. Boka gärna plats via evenemangets Facebook-sida eller genom att sända ett textmeddelande till 041–366 87 45. Det går också att bra att bara dyka upp en kvart innan det hela börjar.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!