Herdeinstallation och tre invigningar i Korsnäs på söndag

NyhetsbildZoom
Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä, till höger, installeras och den nyrenoverade kyrkan återinvigs på söndag. Bilden togs i renoveringens slutskede i våras. Till vänster projektingenjören Christer Öhman. Foto: Linus Lindholm
Biskop Björn Vikström har ett fullspäckat program på söndag, då han besöker Korsnäs församling. Vid högmässan installeras Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä. Då återinvigs också Korsnäs kyrka, som var tagen ur bruk under renoveringen förra vintern och våren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Före och efter högmässan som inleds klockan 11 invigs två minnes- och urnelundar. Minneslunden på begravningsplatsen i Korsnäs invigs klockan 9.30 och minneslunden på begravningsplatsen i Molpe invigs klockan 15.

Molpe begravningsplats sköts av en kommitté under Molpe bys skifteslag och den nya minneslunden har till stor del anlagts med talkokrafter.

Efter invigningen i Molpe serveras kaffe i Molpe bykyrka och Ann-Sofi Backgren presenterar en kort historik över begravningsplatsen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan