Herdeinstallation och tre invigningar i Korsnäs på söndag

NyhetsbildZoom
Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä, till höger, installeras och den nyrenoverade kyrkan återinvigs på söndag. Bilden togs i renoveringens slutskede i våras. Till vänster projektingenjören Christer Öhman. Foto: Linus Lindholm
Biskop Björn Vikström har ett fullspäckat program på söndag, då han besöker Korsnäs församling. Vid högmässan installeras Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä. Då återinvigs också Korsnäs kyrka, som var tagen ur bruk under renoveringen förra vintern och våren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Före och efter högmässan som inleds klockan 11 invigs två minnes- och urnelundar. Minneslunden på begravningsplatsen i Korsnäs invigs klockan 9.30 och minneslunden på begravningsplatsen i Molpe invigs klockan 15.

Molpe begravningsplats sköts av en kommitté under Molpe bys skifteslag och den nya minneslunden har till stor del anlagts med talkokrafter.

Efter invigningen i Molpe serveras kaffe i Molpe bykyrka och Ann-Sofi Backgren presenterar en kort historik över begravningsplatsen.

Kommentarer
|

Brand i Korsnäs skola: Förskolegrupp upptäckte elden

Nyhetsbild
Korsnäs kyrkoby skola håller stängt på fredag på grund av branden. Foto: Malin Bylund
En del av väggen i gymnastiksalen fattade eld på torsdag eftermiddag. Rektorn använde en skräpkorg fylld med vatten för att släcka branden.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan