|

Avloppsvattenlinjen som läckte i Metviken ska filmas

NyhetsbildZoom
Avloppsvatten läckte ut i Metviken under en veckas tid. Foto: Alexandra Furu
Nästa vecka gör NTM-centralen en noggrannare utredning av avloppsvattenläckaget i Metviken i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa stads miljöavdelning utvärderar Sandös och Smulterös badförbud på måndag. Tills dess är badförbudet fortsättningsvis i kraft. Vid utvärderingen på måndag får man resultaten av de virusprov som togs i onsdags och de bakterieprov som togs under fredagen. Alla badstränderna uppfyllde badvattenkvalitetsstandarder i provet som togs i måndags.

En uppskattning om avloppsvattenläckagets påverkningar på vattendrag enligt vattenprov som tagits från havsområdet och från Metviken fås också måndag.

Nästa vecka filmas avloppsvattenlinjen som orsakade att avloppsvatten rann ut i Metviken. På samma gång undersöks den kombinerade dagvatten- och avloppsvattenbrunnens funktion och andra motsvarande strukturer i avloppsvattennätet noggrannare.

En utförligare utredning om avloppsvattenläckaget lämnas till NTM-centralen den 24 augusti.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan