|

Ett par gifter sig på "drop in-vigsel" i Kaskö

NyhetsbildZoom
Kyrkoherde Pirjo Lyytinen välkomnade tidigare i sommar till "drop in-vigsel" i Kaskö. Och får förrätta en vigsel på lördag, datumet 18.8.18. Foto: Arkiv / Mona Söderman
Hon får förrätta en vigsel på lördag, tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen i Kaskö. Ett par hörsammade inbjudan till "drop in-vigsel" i Kaskö kyrka 18.8.2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaskö församlings tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen vill få fler att gifta sig. Därför tog hon initiativ till drop in-vigsel i Kaskö kyrka.

Någon rusning blev det inte, men det blir ändå en vigsel.

- Det är ett par från Närpes som kommer att gifta sig, berättar Pirjo Lyytinen.

Församlingen uppmuntrar också redan gifta par att uppmärksamma årsdagen för vigsel till äktenskapet med en välsignelse. Det behöver inte vara på bröllopsdagen, utan kan även hållas vid en annan tidpunkt.

- Det blir även en välsignelse av årsdag på lördag. Det är 14 år sedan det här paret gifte sig, berättar Lyytinen.

Hon säger att i hennes gamla hemtrakter i Savolax är det rätt vanligt att man håller bönestund på årsdagen för vigseln till äktenskap, men att det här är hennes första välsignelse i Kaskö. Hon hoppas att det här ska bli vanligare även i våra trakter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan