|

Ett par gifter sig på "drop in-vigsel" i Kaskö

NyhetsbildZoom
Kyrkoherde Pirjo Lyytinen välkomnade tidigare i sommar till "drop in-vigsel" i Kaskö. Och får förrätta en vigsel på lördag, datumet 18.8.18. Foto: Arkiv / Mona Söderman
Hon får förrätta en vigsel på lördag, tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen i Kaskö. Ett par hörsammade inbjudan till "drop in-vigsel" i Kaskö kyrka 18.8.2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaskö församlings tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen vill få fler att gifta sig. Därför tog hon initiativ till drop in-vigsel i Kaskö kyrka.

Någon rusning blev det inte, men det blir ändå en vigsel.

- Det är ett par från Närpes som kommer att gifta sig, berättar Pirjo Lyytinen.

Församlingen uppmuntrar också redan gifta par att uppmärksamma årsdagen för vigsel till äktenskapet med en välsignelse. Det behöver inte vara på bröllopsdagen, utan kan även hållas vid en annan tidpunkt.

- Det blir även en välsignelse av årsdag på lördag. Det är 14 år sedan det här paret gifte sig, berättar Lyytinen.

Hon säger att i hennes gamla hemtrakter i Savolax är det rätt vanligt att man håller bönestund på årsdagen för vigseln till äktenskap, men att det här är hennes första välsignelse i Kaskö. Hon hoppas att det här ska bli vanligare även i våra trakter.

Kommentarer

Närpesföretag belönades med utmärkelser på gala

Nyhetsbild
Emma Häggblom på platsen vid torget där Citygrillen nu står. Hon är årets unga entreprenör i Närpes. Foto: Arkiv/Mona Söderman
NTM utsågs till årets företag av Närpes stad. Företagshuset Dynamo och Närpes företagare delade ut priser till ytterligare tre företag på lördagens entreprenörsgala.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan