|

Ett par gifter sig på "drop in-vigsel" i Kaskö

NyhetsbildZoom
Kyrkoherde Pirjo Lyytinen välkomnade tidigare i sommar till "drop in-vigsel" i Kaskö. Och får förrätta en vigsel på lördag, datumet 18.8.18. Foto: Arkiv / Mona Söderman
Hon får förrätta en vigsel på lördag, tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen i Kaskö. Ett par hörsammade inbjudan till "drop in-vigsel" i Kaskö kyrka 18.8.2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaskö församlings tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen vill få fler att gifta sig. Därför tog hon initiativ till drop in-vigsel i Kaskö kyrka.

Någon rusning blev det inte, men det blir ändå en vigsel.

- Det är ett par från Närpes som kommer att gifta sig, berättar Pirjo Lyytinen.

Församlingen uppmuntrar också redan gifta par att uppmärksamma årsdagen för vigsel till äktenskapet med en välsignelse. Det behöver inte vara på bröllopsdagen, utan kan även hållas vid en annan tidpunkt.

- Det blir även en välsignelse av årsdag på lördag. Det är 14 år sedan det här paret gifte sig, berättar Lyytinen.

Hon säger att i hennes gamla hemtrakter i Savolax är det rätt vanligt att man håller bönestund på årsdagen för vigseln till äktenskap, men att det här är hennes första välsignelse i Kaskö. Hon hoppas att det här ska bli vanligare även i våra trakter.

Kommentarer
|

Spritsmuggling i förbudstid dokumenterades – "fanns en spritkanister i varje fiskebod"

Nyhetsbild
Karl-Gustav Nissén har sammanställt en bok om spritsmugglingen i Kaskö tullkammardistrikt under förbudstiden 1919-1932. Den nya boken släpps på onsdag. Foto: Sandra Herrmans
Fylleri, kriminalitet och smugglare – 100 år har gått sedan alkoholförbudslagen trädde i kraft. Nu har spritsmugglingen inom Kaskö tullkammardistrikt dokumenterats i ny bok.

Mest läst senaste veckan