|

Wilma Lassfolks lag segrade vid Nordiska mästerskapen

NyhetsbildZoom
Wilma Lassfolk löpte andrasträckan då Finland vann 4x400 meter vid Nordiska mästerskapen i Danmark. Foto: Janne Smeds

Wilma Lassfolk löpte andrasträckan för det finländska juniorlandslaget som satte de övriga nordiska länderna på plats vid Nordiska mästerskapen i Danmark.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På förhand skulle det stå mellan Finland och Norge på 4x400 meter i nordiska mästerskapen för under 20-åringar som gick i Hvidovre i Danmark på söndagen.

Så såg det också ut i själva loppet. Men det längsta strået drog Finland som vann med en sekunds marginal till tvåan Norge. Danmark var trea och Sverige fyra.

- Det var väldigt bra gjort måste jag säga. Vi är väldigt glada nu. Vi visste att det var Norge att slå om vi ville vinna och att vi klarade av det känns förstås otroligt fint, säger Krafts 400-meterslöpare Wilma Lassfolk.

Finland kom till start utan sin bästa löpare Viivi Lehikoinen som löpte vid EM i Berlin tidigare samma vecka. Men laget med Viola Westling, Wilma Lassfolk, Nea Mattila och Mette Baas visade klass och kom i mål på tiden 3.44,22. Tiden är sju sekunder sämre än nordiska rekordet som Finland satte år 1994.

- Vi hade en liten ledning hela tiden, men Norge skuggade oss hela loppet. Det var lite som ett dragspel hela tiden, säger Lassfolk.

Hon själv löpte andrasträckan och fick gå ut i en liten ledning.

- Det kändes bra hela tiden och trots att jag öppnade hårt orkade jag hålla tempot uppe ända in till mål, säger hon.

Redan på onsdag löper Wilma Lassfolk 400 meter i Seinäjoki.

- Det kan mycket väl vara sommarens sista lopp, säger hon.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinna vurpade med bil på Strandvägen i Närpes – landade på taket i diket

NÄRPES På fredagseftermiddagen inträffade en bilolycka på Strandvägen mellan Tjärlax och Nämpnäs. Det var bilen bakom den olycksdrabbade bilföraren som ringde om olyckan, säger jourhavande brandförman.

Nyhetsbild
Opinion

Plastbergen måste minska

Ledare lördag 22 september Plastavfall är ett stort problem och krafttag krävs för att det minskar.

Nyhetsbild
Lokalt

Hemlig lista i Kristinestad förklaras med ”oklarheter”

Kristinestads finska församling fortsätter hemlighålla namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Förklaringen är att det fyra dagar senare fortfarande finns oklarheter om kandidaternas valbarhet och vilka som gett sitt samtycke till kandidatur

Mest läst senaste veckan