|

Wilma Lassfolks lag segrade vid Nordiska mästerskapen

NyhetsbildZoom
Wilma Lassfolk löpte andrasträckan då Finland vann 4x400 meter vid Nordiska mästerskapen i Danmark. Foto: Janne Smeds

Wilma Lassfolk löpte andrasträckan för det finländska juniorlandslaget som satte de övriga nordiska länderna på plats vid Nordiska mästerskapen i Danmark.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På förhand skulle det stå mellan Finland och Norge på 4x400 meter i nordiska mästerskapen för under 20-åringar som gick i Hvidovre i Danmark på söndagen.

Så såg det också ut i själva loppet. Men det längsta strået drog Finland som vann med en sekunds marginal till tvåan Norge. Danmark var trea och Sverige fyra.

- Det var väldigt bra gjort måste jag säga. Vi är väldigt glada nu. Vi visste att det var Norge att slå om vi ville vinna och att vi klarade av det känns förstås otroligt fint, säger Krafts 400-meterslöpare Wilma Lassfolk.

Finland kom till start utan sin bästa löpare Viivi Lehikoinen som löpte vid EM i Berlin tidigare samma vecka. Men laget med Viola Westling, Wilma Lassfolk, Nea Mattila och Mette Baas visade klass och kom i mål på tiden 3.44,22. Tiden är sju sekunder sämre än nordiska rekordet som Finland satte år 1994.

- Vi hade en liten ledning hela tiden, men Norge skuggade oss hela loppet. Det var lite som ett dragspel hela tiden, säger Lassfolk.

Hon själv löpte andrasträckan och fick gå ut i en liten ledning.

- Det kändes bra hela tiden och trots att jag öppnade hårt orkade jag hålla tempot uppe ända in till mål, säger hon.

Redan på onsdag löper Wilma Lassfolk 400 meter i Seinäjoki.

- Det kan mycket väl vara sommarens sista lopp, säger hon.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Problem med inomhusluft också i kommungården i Korsnäs

Det är inte bara boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i Korsnäs som har drabbats av problem med golven. Också i kommungården finns problem med golven. Det kan gå så att kommungården överges helt. Ett alternativ är att flytta förvaltningen till före detta kurscentret, men också ett nybygge kan bli aktuellt.

Nyhetsbild
Lokalt

Frågetecknen hopar sig kring finska församlingen - Herden mörklägger kandidatlista

Kristinestads finska församling vägrar fortfarande ge ut namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Det strider mot offentlighetslagen. Orsaken uppges vara att kompletteringar behövs. Men åtminstone två tongivande sannfinländska lokalpolitiker i Kristinestad är kandidater.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpesman gav över 220.000 till Vasakvinna – som visade sig vara ekonomisk brottsling

I RÄTTEN. En 38-årig kvinna från Vasa åtalas för kreativa och rentav egendomliga ekonomiska brott. Och mitt i den värsta stormen lyckades hon få 220.000 euro av en man hon knappt kände.

Nyhetsbild
Opinion

Intressantare val väntar i Närpes

Ledare torsdag 20 september Nu finns ingredienser till att få fler att rösta i församlingsvalet i Närpes.

Nyhetsbild
Lokalt

Val på två skilda dagar måste ordnas i Kstads svenska församling

Församlingsråd väljs i normal ordning i Kristinestads svenska församling på valdagen 18 november. Därefter måste nyval utlysas för att få ihop till ett kyrkofullmäktige, eftersom det nu finns för få kandidater för att fylla de platserna.

Mest läst senaste veckan