|

Wilma Lassfolks lag segrade vid Nordiska mästerskapen

NyhetsbildZoom
Wilma Lassfolk löpte andrasträckan då Finland vann 4x400 meter vid Nordiska mästerskapen i Danmark. Foto: Janne Smeds

Wilma Lassfolk löpte andrasträckan för det finländska juniorlandslaget som satte de övriga nordiska länderna på plats vid Nordiska mästerskapen i Danmark.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På förhand skulle det stå mellan Finland och Norge på 4x400 meter i nordiska mästerskapen för under 20-åringar som gick i Hvidovre i Danmark på söndagen.

Så såg det också ut i själva loppet. Men det längsta strået drog Finland som vann med en sekunds marginal till tvåan Norge. Danmark var trea och Sverige fyra.

- Det var väldigt bra gjort måste jag säga. Vi är väldigt glada nu. Vi visste att det var Norge att slå om vi ville vinna och att vi klarade av det känns förstås otroligt fint, säger Krafts 400-meterslöpare Wilma Lassfolk.

Finland kom till start utan sin bästa löpare Viivi Lehikoinen som löpte vid EM i Berlin tidigare samma vecka. Men laget med Viola Westling, Wilma Lassfolk, Nea Mattila och Mette Baas visade klass och kom i mål på tiden 3.44,22. Tiden är sju sekunder sämre än nordiska rekordet som Finland satte år 1994.

- Vi hade en liten ledning hela tiden, men Norge skuggade oss hela loppet. Det var lite som ett dragspel hela tiden, säger Lassfolk.

Hon själv löpte andrasträckan och fick gå ut i en liten ledning.

- Det kändes bra hela tiden och trots att jag öppnade hårt orkade jag hålla tempot uppe ända in till mål, säger hon.

Redan på onsdag löper Wilma Lassfolk 400 meter i Seinäjoki.

- Det kan mycket väl vara sommarens sista lopp, säger hon.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utredning: En utbyggnad av finska skolan är den förnuftigaste lösningen

Arbetsgruppen ratade Tjöck skola, före detta finska skolan i Lappfjärd samt ett finskt skolcampus på Östra sidan. Enda alternativet för att råda bot på trångboddheten är en utbyggnad av Kantakaupungin koulu.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya daghemmet i Kristinestad ska inbjuda till rörelseglädje – och en och annan språkdusch

Kreativitet, rörelseglädje och mycket temabaserat gäller då det nya daghemmet i Kristinestad tar form. Därtill kommer ekologiskt tänkande, som till exempel solpaneler. Nu begär staden in anbud för nybygget.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu har grillen flyttat in i nytt – och centrum fick sin offentliga toalett

Närpes I fredags invigdes den nya grillen vid torget i Näsby. Nu är också den offentliga toaletten öppen för allmänheten.

Nyhetsbild
Lokalt

Alfa Oil krävs på konkretiserade planer för verksamheten under Björnön

Myndigheterna sväljer inte Alfa Oils planer för bergrummet under Björnön bara sådär. Bolaget krävs på fler – och noggrannare – svar än det man hittills presenterat.

Mest läst senaste veckan