|

Nordautomation fick miljonorder från Keitele Timber

NyhetsbildZoom
Pauli Ojala, VD för Nordautomation i Kristinestad, kan presentera en ny miljonorder för företaget. Foto: Mats Ekman
Mekaniska träförädlingsföretaget Nordautomation har fått en order värd drygt en miljon euro från Keitele Timber i Alajärvi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ordern innehåller betydande anläggningar som hanterar biprodukter från sågverken; bark och spån, uppger Nordautomations vd Pauli Ojala i ett pressmeddelande.

Anläggningarna till sågverket i Alajärvi ska vara leveransklara före slutet av året. Ordern är värd över en miljon euro.

Keitele Groupkoncernen startar en ny affärsverksamhet som innefattar torkning av bark och spån för kraftverk och värmenläggningar där vätska avlägsnas så att koncernens transportbehov av bark och spån minskar med 1.000 långtradare per år.

Nordautomation har tidigare levererat en timmerhanteringsanläggning till koncernen.

Nordautomation har huvudkontor med produktplanering, försäljning och planering i Kristinestad, medan själva produktionen är förlagd till Alajärvi.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utredning: En utbyggnad av finska skolan är den förnuftigaste lösningen

Arbetsgruppen ratade Tjöck skola, före detta finska skolan i Lappfjärd samt ett finskt skolcampus på Östra sidan. Enda alternativet för att råda bot på trångboddheten är en utbyggnad av Kantakaupungin koulu.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya daghemmet i Kristinestad ska inbjuda till rörelseglädje – och en och annan språkdusch

Kreativitet, rörelseglädje och mycket temabaserat gäller då det nya daghemmet i Kristinestad tar form. Därtill kommer ekologiskt tänkande, som till exempel solpaneler. Nu begär staden in anbud för nybygget.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu har grillen flyttat in i nytt – och centrum fick sin offentliga toalett

Närpes I fredags invigdes den nya grillen vid torget i Näsby. Nu är också den offentliga toaletten öppen för allmänheten.

Nyhetsbild
Lokalt

Alfa Oil krävs på konkretiserade planer för verksamheten under Björnön

Myndigheterna sväljer inte Alfa Oils planer för bergrummet under Björnön bara sådär. Bolaget krävs på fler – och noggrannare – svar än det man hittills presenterat.

Mest läst senaste veckan