|

Publiksuccé i Närpes: 4.500 såg "Lemmy badade aldrig i Närpes å"

NyhetsbildZoom
Publiken tas på en tidsresa till mitten av 1980-taleti pjäsen. Här en scen från Baren. Foto: Mats Ekman
När Motörhead och Lemmy uppträdde i Närpes 1985 svek publiken. Men "Lemmy badade aldrig i Närpes å" 33 år senare blev en stor publiksuccé.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I lördags spelade Närpes teaters ensemble sin sista föreställning av "Lemmy badade aldrig i Närpes å", som rosats av publik och kritiker.

Med generalrepetitionen medräknad har pjäsen spelats elva gånger.

- Den totala publikmängden landade på 4.500 personer, uppger viceordförande Simon Nystén.

Pjäsen bygger på ett nyskrivet manuskript av Guy Rosenholm och Matias Norrgrann och har regisserats av Anders Slotte.

Teaterns styrelse har ännu inte fattat beslut om nästa sommar, men högst sannolikt återkommer pjäsen till vridläktaren och Öjskogsparken nästa år.Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan