|

Sporting årets förening i Kristinestad

NyhetsbildZoom
Tom Heinonen, kassör i Sporting Kristina, utsågs till Årets talkoarbetare. Han fick utmärkelsen i samband med invigningen av konstgräsplanen. Och det är ett projekt där Heinonen hela tiden varit aktivt med. Foto: Janne Smeds
Kristinestads stad delade på fredagen ut stipendier för det gångna idrottsåret och i år valdes Sporting Kristina till årets förening
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I samband med fredagskvällens invigning av konstgräsplanen delades idrottsstipendier för det gångna idrottsåret ut till idrottare i Kristinestad.Tolv individuella idrottare, två lag, en tränare, en talkoarbetare och en förening motta pris.

Till årets förening valdes Sporting Kristina som växt i antalet licenserade spelare och som drivit konstgräsprojektet i Kristinestad.

Årets tränare blev Jussi Ahonen från Kristiinan Vesa som blåst nytt liv i volleybollen i Kristinestad.

Zoom

Jussi Ahonen som blåst nytt liv i voilleybollen i Kristinestad utsågs till årets tränare. Foto: Arkivfoto: Janne SmedsTom Heinonen, mångårig kassör i Sporting Kristina, valdes till årets talkoarbetare.

Två lag fick också pris. SC Saragozas herrar fick stipendium för avancemanget till innebandyfyran och gymnastiktruppen Arella från Lappfjärds gymnastikförening fick pris för guldet i Finlands svenska gymnastikmästerskap.

Inom friidrotten fick Tjöck IK:s Ellen Hagback och Benjamin Lillås pris. Kristiinan Urheilijats Eino Laine, Natascha Yli-Valkama, Maria Smeds, Jony Lindeman och Linus Nurminen fick också varsitt stipendium.

OK Kristinas Leo Mård, som tog FM-guld i orientering förra året, prisades som enda orienterare.

KU:s Jukka Korpi tog fyra FM-guld i rullskridsko och mottog även han ett stipendium.

Stipendium fick också syskonen Sandra, Erika och Anton Ingves som varit framgångsrika inom cykling, skidskytte och löpskytte.

Totalt delades 2 500 euro ut.

Välfärdsnämnden i Kristinestad hade utsett en jury som delade ut stipendierna och i den satt i år Janne Smeds, Pauliina Andlin, Sari-Milla Ingves och Anders Wahlberg.

Det var föreningarna själva som skulle nominera stipendiaterna.

Premieringarna är för prestationer som kommit under tiden 1 april.2017-31 mars 2018.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan