|

Sporting årets förening i Kristinestad

NyhetsbildZoom
Tom Heinonen, kassör i Sporting Kristina, utsågs till Årets talkoarbetare. Han fick utmärkelsen i samband med invigningen av konstgräsplanen. Och det är ett projekt där Heinonen hela tiden varit aktivt med. Foto: Janne Smeds
Kristinestads stad delade på fredagen ut stipendier för det gångna idrottsåret och i år valdes Sporting Kristina till årets förening
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I samband med fredagskvällens invigning av konstgräsplanen delades idrottsstipendier för det gångna idrottsåret ut till idrottare i Kristinestad.Tolv individuella idrottare, två lag, en tränare, en talkoarbetare och en förening motta pris.

Till årets förening valdes Sporting Kristina som växt i antalet licenserade spelare och som drivit konstgräsprojektet i Kristinestad.

Årets tränare blev Jussi Ahonen från Kristiinan Vesa som blåst nytt liv i volleybollen i Kristinestad.

Zoom

Jussi Ahonen som blåst nytt liv i voilleybollen i Kristinestad utsågs till årets tränare. Foto: Arkivfoto: Janne SmedsTom Heinonen, mångårig kassör i Sporting Kristina, valdes till årets talkoarbetare.

Två lag fick också pris. SC Saragozas herrar fick stipendium för avancemanget till innebandyfyran och gymnastiktruppen Arella från Lappfjärds gymnastikförening fick pris för guldet i Finlands svenska gymnastikmästerskap.

Inom friidrotten fick Tjöck IK:s Ellen Hagback och Benjamin Lillås pris. Kristiinan Urheilijats Eino Laine, Natascha Yli-Valkama, Maria Smeds, Jony Lindeman och Linus Nurminen fick också varsitt stipendium.

OK Kristinas Leo Mård, som tog FM-guld i orientering förra året, prisades som enda orienterare.

KU:s Jukka Korpi tog fyra FM-guld i rullskridsko och mottog även han ett stipendium.

Stipendium fick också syskonen Sandra, Erika och Anton Ingves som varit framgångsrika inom cykling, skidskytte och löpskytte.

Totalt delades 2 500 euro ut.

Välfärdsnämnden i Kristinestad hade utsett en jury som delade ut stipendierna och i den satt i år Janne Smeds, Pauliina Andlin, Sari-Milla Ingves och Anders Wahlberg.

Det var föreningarna själva som skulle nominera stipendiaterna.

Premieringarna är för prestationer som kommit under tiden 1 april.2017-31 mars 2018.

Kommentarer

Offer för människohandel kan finnas nära

Nyhetsbild
Catarina Mikkonen, ordförande för Elpida ordnade under fredagen en dag för att öka uppmärksamheten för människohandel. Foto: Jesper Råtts
Statistiskt sett finns det tio offer för människohandel i Kristinestad. För att uppmärksamma detta ordnades under fredagen Elpidadagen.

Mest läst senaste veckan