|

Sporting årets förening i Kristinestad

NyhetsbildZoom
Tom Heinonen, kassör i Sporting Kristina, utsågs till Årets talkoarbetare. Han fick utmärkelsen i samband med invigningen av konstgräsplanen. Och det är ett projekt där Heinonen hela tiden varit aktivt med. Foto: Janne Smeds
Kristinestads stad delade på fredagen ut stipendier för det gångna idrottsåret och i år valdes Sporting Kristina till årets förening
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I samband med fredagskvällens invigning av konstgräsplanen delades idrottsstipendier för det gångna idrottsåret ut till idrottare i Kristinestad.Tolv individuella idrottare, två lag, en tränare, en talkoarbetare och en förening motta pris.

Till årets förening valdes Sporting Kristina som växt i antalet licenserade spelare och som drivit konstgräsprojektet i Kristinestad.

Årets tränare blev Jussi Ahonen från Kristiinan Vesa som blåst nytt liv i volleybollen i Kristinestad.

Zoom

Jussi Ahonen som blåst nytt liv i voilleybollen i Kristinestad utsågs till årets tränare. Foto: Arkivfoto: Janne SmedsTom Heinonen, mångårig kassör i Sporting Kristina, valdes till årets talkoarbetare.

Två lag fick också pris. SC Saragozas herrar fick stipendium för avancemanget till innebandyfyran och gymnastiktruppen Arella från Lappfjärds gymnastikförening fick pris för guldet i Finlands svenska gymnastikmästerskap.

Inom friidrotten fick Tjöck IK:s Ellen Hagback och Benjamin Lillås pris. Kristiinan Urheilijats Eino Laine, Natascha Yli-Valkama, Maria Smeds, Jony Lindeman och Linus Nurminen fick också varsitt stipendium.

OK Kristinas Leo Mård, som tog FM-guld i orientering förra året, prisades som enda orienterare.

KU:s Jukka Korpi tog fyra FM-guld i rullskridsko och mottog även han ett stipendium.

Stipendium fick också syskonen Sandra, Erika och Anton Ingves som varit framgångsrika inom cykling, skidskytte och löpskytte.

Totalt delades 2 500 euro ut.

Välfärdsnämnden i Kristinestad hade utsett en jury som delade ut stipendierna och i den satt i år Janne Smeds, Pauliina Andlin, Sari-Milla Ingves och Anders Wahlberg.

Det var föreningarna själva som skulle nominera stipendiaterna.

Premieringarna är för prestationer som kommit under tiden 1 april.2017-31 mars 2018.

Kommentarer
|

Kåtongdiket i Kåtnäs har blivit en turistattraktion

Nyhetsbild
Max Jansson, vd för Vasaregionens turism, hamnade i Kåtongdiket på en guidad rundtur i Närpes på internationella guidedagen. Foto: Ann-Sofie Långvik
Dialekten, en lustig finsk brytning, kyrkstallarna, Kåtongdiket, moschakok, Öjskogsparken, medikamenterna i apoteksmuseet… Listan på upplevelser och sevärdheter i Närpes kan göras lång, konstaterade Max Jansson efter en ”superb dag” i staden.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kåtongdiket i Kåtnäs har blivit en turistattraktion

Närpes Dialekten, en lustig finsk brytning, kyrkstallarna, Kåtongdiket, moschakok, Öjskogsparken, medikamenterna i apoteksmuseet… Listan på upplevelser och sevärdheter i Närpes kan göras lång, konstaterade Max Jansson efter en ”superb dag” i staden.

Nyhetsbild
Lokalt

I Fagerö hamnshop litar de på att folk är ärliga

Närpes Folks ärlighet och tilltron till människorna väckte förtjusning hos en tysk cykelturist som hade vägarna förbi Fagerö i somras. Vivan Österberg överraskades av ett mejl från besökaren.

Nyhetsbild
Lokalt

Gammal servicestation brann i Tjöck – flera fordon räddades undan lågorna

UPPDATERAD Den över 800 kvadratmeter stora byggnaden totalförstörd efter branden. Släckningsarbetet pågick i fyra timmar.

Nyhetsbild
Lokalt

Kyrkoherden blir försiktigare debattör: "Vi ska så gott det går reparera skadan"

En präst och kyrkoherde ska alltid bete sig respektfullt. Jag kommer att vara försiktigare i framtiden för ansvaret är stort, säger kyrkoherde Daniel Norrback, som dock tycker det inträffade fått för stora proportioner.

Mest läst senaste veckan