Hemma hos Kent Långkvist i Övermark är bilen vaxad och i ordning inför American Car Meeting i Töjby på lördag.

– Mitt chaufförsarbete och vädrets makter avgör om jag deltar på lördag eller inte, men siktet är i alla fall inställt på Töjby, säger han.

Det var i april i fjol som Långkvist köpte sin första amerikanska bil, en Lincoln Premiere 2d från 1957.

Den första bilträffen med det gula åket fick bli American Car Meeting i Töjby i fjol, och det slutade med en andra plats för Långkvist i publiktävlingen. Bara nybörjartur, menar Långkvist.

– Det har kommit nya fina bilar till regionen, bland annat en riktigt fin Oldsmobile i Pörtom, så jag behöver inte inbilla att jag ska få någon pokal i år inte.

Zoom

I fjol fyndade Henrik Koski en cykel hos försäljaren Esko Metsänranta (till vänster). Under årets gårdsloppis i Kaskö är det däremot Koski som är en av försäljarna. Foto: Arkiv/Mats Ekman


I Kaskö förvandlas gatorna till en enda stor loppis under veckoslutet. På fjolårets gårdsloppis fyndade Henrik Koski en Jupiter-cykel, men hur ser planerna ut för Kasköbon i år?

– Det blir väl ingen mer cykel i år, om jag nu inte hittar någon pärla då. Jag ska nämligen inte köpa något i år utan jag ska sälja istället.

På Koskis bord på Rådhusgatan kommer det att finnas allt från kläder till inredningsprylar, berättar han.

– Gårdsloppisen är en rolig händelse då det brukar vara fint väder, det är mitt i sommaren och folk rör sig i Kaskö, säger Henrik Koski.

Gårdsloppisen pågår lördag och söndag. På lördag eftermiddag blir det som brukligt picknick och jazz i Stadsparken.

Zoom

Kanske hittar Erkki Lahti en till traktor till barnbarnet Alex Lahti i år igen. De besökte Skärgårdsloppisen i Fagerö i fjol. Foto: Arkiv/Mats Ekman


Loppis blir det också i Fagerö i Rangsby. Skärgårdsloppisen pågår från lördag till onsdag. På lördag och söndag är det dessutom marknad på området.

I fjol kunde man skymta Lappfjärdsborna Erkki och Ulla Lahti bland besökarna i paviljongen, något som man lär göra även i år.

Då var inköpet en traktor till barnbarnet Alex Lahti.

– Kanske vi hittar en traktor i år igen. Det är bara utomhusmaskiner som gäller för Alex, han vill bara jobba utomhus han, säger Ulla Lahti.

Andra helgevenemang är bland annat Poker Run som ordnas av Skepparklubben i Närpes på fredag. På lördag har skepparklubben öppet hus på Gåshällan.

Frank Mangs Center i Ståbacka gästas av countryartisterna Cina Samuelson och George Highfill på lördag kväll, och i Härkmeri ordnas Härkmeridagen på lördag. Det är de största evenemangen i trakten det här veckoslutet, men förstås ordnas också en hel del andra aktiviteter.