|

Algerna är borta från Töjby badstrand

NyhetsbildZoom
I måndags fanns det lite blågröna alger vid Töjby badstrand, men igår hade de försvunnit. Foto: Evelina Kulp
I Töjby är det åter säkert att bada, men vid Molpe badstrand finns alger fortfarande kvar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under måndagens kontroll vid Närpes och Korsnäs badstränder hade Västkustens miljöenhets miljö- och hälsoinspektör Kerstin Häggqvist sett blågröna alger vid Töjby och Molpe badstrand.

Efter torsdagens uppföljningskontroll kunde hon konstatera att algerna var helt borta från Töjby. I Molpe fanns fortfarande blågröna alger ute i vattnet men inte i strandkanten.

– Man kan bada där om man undviker att få vattnet i munnen och duschar efter att man badat. Små barn borde ändå låta bli att bada helt och hållet, säger Kerstin Häggqvist.

Hon kontrollerade samtidigt de andra stränderna i Närpes, men upptäckte inga alger någon annanstans. Västkustenhetens miljöenhet kontrollerar dock inte Pjelaxfjärden och badstranden vid Rörgrund i Pjelax, där NTM-centralen rapporterade om rikligt med blågröna alger på torsdagen.

Kommentarer
|

Påskbrasorna stoppas av risk för gräsbränder – nu får ingen tända öppen eld i Österbotten

Nyhetsbild
Det verkar inte bli några påskbrasor i år, eftersom det nu råder risk för gräsbränder i hela Österbotten. Foto: Heikki Torala/Arkiv
Meteorologiska institutet har slagit fast att det nu är så torrt i markerna att det är förbjudet att göra upp öppen eld. Det betyder att påskbrasorna är hotade.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan