Äntligen, tycker många då Skrattnäsvägen får ny asfalt

NyhetsbildZoom
Det är en 12,1 km lång sträcka som ska förbättras på Skrattnäsvägen. Foto: Evelina Kulp
Den som har bråttom mellan Kristinestad och Pjelax gör klokt i att ta riksåttan istället för Skrattnäsvägen. Vid den senare kan man bli tvungen att vänta, då vägen just nu får ny beläggning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Asfalteringen av Skrattnäsvägen mellan Pjelax, Närpes och Kristinestad har påbörjats. Det är det dyraste av de tre asfalteringsprojekten som NTM-centralen genomför i Sydösterbotten i år. Den 12,1 km långa sträckan kostar 500 000 euro att rusta upp och det är Skanska som utför arbetet, som just nu pågår.

Tidigare i sommar har Kasabölevägen mellan Högbro och gamla länsgränsen i Sideby. Även Gamla Strandvägen i Molpe fanns med på NTM-centralens lista över vägavsnitt som får ny beläggning.

Trots att det har varit stor efterfrågan på förbättrade vägar i Sydösterbotten, exempelvis ny beläggning på riksåttan söderut från Lappfjärd och Strandvägen i Korsnäs, är dessa tre de enda vägar som förbättras i sommar. Orsaken är att NTM-centralen har mindre resurser för upprustning av landsvägar än tidigare år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan