|

Årets ungdom utses i september

NyhetsbildZoom
Så här såg det ut då Årets ungdom 2017, Ara Peshraw, utsågs av Samantha Nygård och Erica Wickman från ungdomsfullmäktige på Tomatkarnevalen i fjol. Foto: Arkiv/Miranda Eklund
Årets ungdom utses först under Slätten mat och mystik i september. I fjol gavs utmärkelsen i samband med Tomatkarnevalen, men det var inget lyckat koncept.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi fick in så väldigt få nomineringar i fjol så ungdomsfullmäktige började fundera att utmärkelsen kanske drunknar i allt annat som händer i början av juli, säger Anki Enqvist, ungdomssekreterare i Närpes.

– Kanske orkar folk engagera sig om vi flyttar det till Slättens mat och mystik som hålls den andra helgen i september.

Årets ungdom är en årlig utmärkelse som har delats ut av ungdomsfullmäktige i Närpes sedan 2014.

Närpesbor får på förhand nominera en ungdom som de tycker har gjort något bra och utvecklande för regionen. Utgående från motiveringarna beslutar sedan ungdomsfullmäktige vem som ska tilldelas utmärkelsen.

Från och med den 8 augusti är det möjligt att nominera regionens ungdomar. Nomineringstiden är ungefär en månad.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan