All barnpsykiatrisk vård på samma avdelning i Roparnäs

NyhetsbildZoom
Roparnäs sjukhus. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
I början av sommaren slogs barnpsykiatriska avdelningen och barnpsykiatriska polikliniken ihop, när barnpsykiatriska polikliniken flyttade in i samma lokaler där barnpsykiatriska avdelningen finns.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter flytten finns barnpsykiatriska polikliniken på samma adress som barnpsykiatriska avdelningen på Seriegatan i Roparnäs i Vasa, i D-husets andra våning.

Poliklinikens verksamhet flyttades från Sandviken till Roparnäs, eftersom den tidigare H-byggnaden revs för att ge plats åt en ny byggnad.

Till Vasa centralsjukhus barnpsykiatriska verksamhet hör en poliklinik och en avdelning. Där vårdas sjukvårdsdistriktets barn med psykiska problem i åldern 0–12 år. Familjer med uppfostrings- och utvecklingsfrågor, där vanliga åtgärder från föräldrar, skola och primärhälsovård inte räcker, får också hjälp på samma ställe.

–Till polikliniken kommer man med läkarremiss från skolhälsovård, hälsovårdcentral eller någon annan primärhälsovårdsenhet. Målet är att trygga att barnet får en gynnsam utveckling för en frisk ungdomstid och vuxenskap, säger Mirja Vainionpää, avdelningsskötare på barnpsykiatriska avdelningen och polikliniken i ett pressmeddelande.

På polikliniken arbetar dessutom småbarnspsykiatrin, rättpsykiatriska arbetsgrupper och ett konsultationsteam.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan