|

"Strandsatta" scouter på läger i Nämpnäs

NyhetsbildZoom
Kristinestadsborna Cassandra Öström, Mia Pohjonen och Alexander Heikkilä tillreder efterrätt med stormkök. Stekta äpplen står på menyn. Till varmrätt blev det chili con carne, något som fick högt betyg av gänget. Foto: Miranda Eklund
Just nu pågår ett scoutläger på Fridskär i Nämpnäs. Kristinestadsborna Cassandra Öström, Mia Pohjonen och Alexander Heikkilä är tre av lägrets nära på femtio deltagare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Varför vill alla låna min kniv hela tiden, utbrister Mia Pohjonen.

– För att du är den enda som tog med dig en ordentlig kniv, svarar vice lägerchef Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad.

Mia Pohjonens grupp sitter på gräsmattan utanför Nämpnäs paviljong och håller som bäst på att tillreda efterrätt. Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad står bredvid och ger instruktioner.

– Skär äpplena precis som du skar tomaten, säger hon.

I måndags inleddes det fem dagar långa scoutlägret med namnet Strandsatt. Deltagarna kommer från scoutkårerna i Korsholm, Närpes och Kristinestad.

Zoom

Paddling hör till en av lägrets fem stationer. Emrik Ehrman från Korsholm blir instruerad av Johnny Heikkilä och scoutledaren Nina Ekblad. Han tycker att kajaken är ostabil, men att det roligaste hittills på läget varit just paddlingen. Foto: Miranda Eklund


Det är program från tidig morgon till sen kväll för de knappa femtio deltagarna.

Runtomkring Fridskär och vid paviljongen hålls fem olika stationer, där man i tur och ordning ska prova på att bygga en flotte, paddla kajak, navigera mellan sjömärken, koka mat med stormkök och pyssla ihop lägerminnen.

På onsdag anländer lägrets yngsta deltagare som är cirka 20 till antalet. Då får också föräldrarna besöka lägerplatsen.

På fredag avslutas lägret med bland annat en olympiad.

Korrigerad onsdag klockan 12.12. I den ursprungliga versionen fick Johnny Heikkilä fel efternamn.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan