|

Sjöbobacksdagarna är ett självklart måste för Kasköborna

NyhetsbildZoom
Vill du ha isglass, frågar Lisbeth Nygård-Bäckvik sin svärmor Gärda Bäckvik där hon sitter och pratar med väninnorna Vivi-Ann Hollfast (skymd) och Marianne Kamb. Foto: Miranda Eklund
Sjöbobacksdagarna i Kaskö lockar folk från alla möjliga länder och orter. Men också för Kasköbor är evenemanget ett uppskattad avbrott i vardagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Oj nog är det härligt, till på köpet då man bor i stan. Sjöbobacksdagarna är något man inte kan undvara, säger Vivi-Ann Hollfast.

Det är söndag och den sista dagen av det två dagar långa evenemanget Sjöbobacksdagarna, som hålls vid Sjöbobacken och Kvarnskatan i Kaskö. Vivi-Ann Hollfast sitter och pratar med väninnorna Gärda Bäckvik och Marianne Kamb. Nu som då passerar någon bekant och ett par artighetsfraser utbyts mitt i diskussionerna.

Det är också Sjöbobacksdagarna i ett nötskal. Om det inte är laxsoppa, rökt fisk eller någon av de många utställningarna som lockar så är det alla gamla bekanta som påträffas mellan marknadsstånden.

– Och förstås fiskemuseet! Det är intressant att se hur fisket såg ut förut och det är värdefullt att gamla fotografier finns bevarade, säger Vivi-Ann.

För väninnornas del är det ändå en kaffekopp och en bulle som lockar mest för tillfället, och snart har de varsin rykande kopp på bordet framför sig. Med det kluckande havet någon meter bort avnjuter de sedan sin kaffestund och fortsätter att säga hej så snart en bekant passerar.

Zoom

Här, längs med Sjöbobacksgränden, hittas de flesta av aktiviteterna under Sjöbobacksdagarna. Foto: Miranda Eklund

Kommentarer

Närpesföretag belönades med utmärkelser på gala

Nyhetsbild
Emma Häggblom på platsen vid torget där Citygrillen nu står. Hon är årets unga entreprenör i Närpes. Foto: Arkiv/Mona Söderman
NTM utsågs till årets företag av Närpes stad. Företagshuset Dynamo och Närpes företagare delade ut priser till ytterligare tre företag på lördagens entreprenörsgala.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan