|

Sjöbobacksdagarna är ett självklart måste för Kasköborna

NyhetsbildZoom
Vill du ha isglass, frågar Lisbeth Nygård-Bäckvik sin svärmor Gärda Bäckvik där hon sitter och pratar med väninnorna Vivi-Ann Hollfast (skymd) och Marianne Kamb. Foto: Miranda Eklund
Sjöbobacksdagarna i Kaskö lockar folk från alla möjliga länder och orter. Men också för Kasköbor är evenemanget ett uppskattad avbrott i vardagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Oj nog är det härligt, till på köpet då man bor i stan. Sjöbobacksdagarna är något man inte kan undvara, säger Vivi-Ann Hollfast.

Det är söndag och den sista dagen av det två dagar långa evenemanget Sjöbobacksdagarna, som hålls vid Sjöbobacken och Kvarnskatan i Kaskö. Vivi-Ann Hollfast sitter och pratar med väninnorna Gärda Bäckvik och Marianne Kamb. Nu som då passerar någon bekant och ett par artighetsfraser utbyts mitt i diskussionerna.

Det är också Sjöbobacksdagarna i ett nötskal. Om det inte är laxsoppa, rökt fisk eller någon av de många utställningarna som lockar så är det alla gamla bekanta som påträffas mellan marknadsstånden.

– Och förstås fiskemuseet! Det är intressant att se hur fisket såg ut förut och det är värdefullt att gamla fotografier finns bevarade, säger Vivi-Ann.

För väninnornas del är det ändå en kaffekopp och en bulle som lockar mest för tillfället, och snart har de varsin rykande kopp på bordet framför sig. Med det kluckande havet någon meter bort avnjuter de sedan sin kaffestund och fortsätter att säga hej så snart en bekant passerar.

Zoom

Här, längs med Sjöbobacksgränden, hittas de flesta av aktiviteterna under Sjöbobacksdagarna. Foto: Miranda Eklund

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan