Tjuv som misshandlade sin kumpan i Korsnäs döms till fängelse

NyhetsbildZoom
Två män döms för inbrott som begicks i Malax och Korsnäs. Men den ena mannen begick även en rad brott på egen hand. Foto: Arkiv
En utbränd bil i Korsnäs ledde till att en rad olika brott avslöjades i våras. Två personer hade begått inbrott tillsammans, men den ena mannen hade senare frihetsberövat och misshandlat den andra personen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I maj skrev Vasabladet om två personer som hade begått inbrott tillsammans och som sedan blev osams. Österbottens tingsrätt har nu dömt den ena till fyra månaders villkorligt fängelse för tre inbrott i Malax och Korsnäs, som begicks i mars månad.

Viljar Grupmann döms till tre år och två månaders fängelse. Han döms för femton olika brott, varva två är grov misshandel och frihetsberövade. Mannen han misshandlat är samma man som han tidigare begått inbrott med.

Uppdaterad
15:50: Mannen dömdes till tre år och två månaders fängelse.
16:13 Uppdaterad med namn.

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan