|

Tio gårdar av drygt fyrtio är nya på öppna portar

NyhetsbildZoom
Under Öppna Portar kan besökare bekanta sig med Kristinestadbornas trädgårdar - i år för tionde gången. Foto: Arkiv/Karolina Bergvik
Evenemanget Öppna portar ordnas för tionde gången i Kristinestad. Nytt för i år är en auktion på Krepelinska gården.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under veckoslutet ordnas evenemanget Öppna Portar i Kristinestad, vars syfte är att låta besökare bekanta sig med stadens trädgårdar. Evenemanget firar tioårsjubileum och i år deltar 44 gårdar.

– Jag är nöjd med invånarnas engagemang, tio av de gårdar som deltar är helt nya för evenemanget, säger Helena Kari som är ordförande för arbetsgruppen Öppna portar.

Förutom att kika i rabatter och slå sig ned i diverse trädgårdsgungor för att beundra blomsterprakten kommer det att finnas många olika utställningar, caféer, hantverksförsäljningar och loppisar att besöka.

– I år ordnar vi för första gången också en auktion, som äger rum på Krepelinska gården på lördag. Där kommer antikviteter och allt möjligt annat att auktioneras ut, säger Kari.

Dessutom ordnas många musikuppträdanden, exempelvis ordnas en gospelkonsert under Nanna Rosengårds ledning i Nya kyrkan på lördag.

Man väntar sig att mellan 2000 och 3000 personer kommer besöka staden under veckoslutet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan