|

Våfflorna hade åtgång i Ömossa

Nyhetsbild
Efter laxsoppan smakar det med kaffe och dopp. Närmast i bild till höger Louise Danker, Solveig Hansas och Marita Storsjö. Till vänster Mats Danker och en skymt av Hannele Kytöharju. I bakgrunden syns Johanna Riihiaho i färd med att tillverka hamburgare. Till höger om henne Kunnar Ojamets som sålde korv och läsk efter att först ha kokat laxsoppan. Foto: Benita Hansas-Mattila
Doften från nygräddade våfflor svävar över den soldränkta gårdsplanen vid ungdomslokalen i Ömossa. Det är Margit Sandvik, som sin vana trogen, ställt sig vid våffeljärnet. Den aktuella dagen Öppna byar har lockat ut ett sextiotal bybor som kommit för att smaka våfflor och för att ta del av annat program.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan