Brand tog skog och förråd vid Lilla Sandjärv – sommarstugor klarade sig

På söndagskvällen bröt en skogsbrand ut vid ett sommarstugeområde på Sandjärvsvägen i Ömossa. Sex brandbilar från Lappfjärd och Kristinestad deltog i utryckningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Elden hann sluka ett skogsområde på ungefär 1-000–1.500 kvadratmeter och ett förråd innan man lyckades släcka branden. Släckningsarbetet höll på i cirka tre timmar och kunde avslutas vid 21–21.30-tiden.

– Som tur var spred sig branden mitt emellan sommarstugorna. Men ett förråd strök med i alla fall, säger jourhavande brandförman Stefan Wörgren.

Wörgren uppmanar till försiktighet och att man är observant eftersom det råder skogsbrandsvarning, så att gnistor från exempelvis grillen inte lyckas antända marken.

Brandorsaken vid Lilla Sandjärv är tills vidare okänd. Ingen skadades i branden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan