Husen och gården kring Hemslöjdsgården där vänstugan Primula och Kristinestads hemslöjdsförening huserar, har fått ett rejält lyft under renoveringen. Gårdsplanen har fått ett nytt utseende utformat av konstnären Maria Nordbäck och i mitten har man placerat ut en minnesplatta för Frans Henrikson, grundare av hemslöjdsföreningen. Dessutom är byggnaderna nu handikappanpassade, vilket man är mycket glad över.

– Vi är otroligt tacksamma att vi som förening får flytta in i så fina utrymmen, säger Torolf Back, verksamhetsledare för Psykosociala föreningen Primula.

Back säger att slutresultatet blev bättre än vad han förväntat sig och att han är mycket nöjd med hur ändamålsenliga och rofyllda utrymmena blivit efter renoveringen.

Zoom

Susanne Bodman och Marianna Ahlfors-Vierula packade upp de sista sakerna i keramikrummet innan återinvigningen av Hemslöjdsgården i Kristinestad. Foto: Alexia Sahl


Även sekreterare i Kristinestads hemslöjdsförening, Susanne Bodman, är nöjd med resultatet.

Det är en stor investering som gjorts. Vi är jätte glada och nöjda. I höst breddar vi vår verksamhet och satsar på kurser för alla åldrar.
Susanne Bodman

Men innan verksamheten drar igång så ska de nyrenoverade utrymmena invigas. Det gör man med en somrig gårdsfest i kväll torsdag med kaffeservering, musik, sång och festtal.