|

Nyrenoverade hemslöjdsgården klar för dagens invigning

Torolf Back hade på onsdagseftermiddagen en några små saker att fixa till innan återinvigningen av Hemslöjdsgården. Bland annat skulle de nya rabatterna vattnas. Hemslöjdsgårdens gårdsplan i Kristinestad har fått ett nytt utseende. Konstverket är utformat av Maria Nordbäck. På gårdsplanen har man till minne av grundaren för hemslöjdsföreningen i Kristinestad, Frans Henrikson, låtit göra  ett minnesmärke.
Musik, sång och festtal står på programmet då Hemslöjdsgården i Kristinestad återinvigs efter renoveringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Husen och gården kring Hemslöjdsgården där vänstugan Primula och Kristinestads hemslöjdsförening huserar, har fått ett rejält lyft under renoveringen. Gårdsplanen har fått ett nytt utseende utformat av konstnären Maria Nordbäck och i mitten har man placerat ut en minnesplatta för Frans Henrikson, grundare av hemslöjdsföreningen. Dessutom är byggnaderna nu handikappanpassade, vilket man är mycket glad över.

– Vi är otroligt tacksamma att vi som förening får flytta in i så fina utrymmen, säger Torolf Back, verksamhetsledare för Psykosociala föreningen Primula.

Back säger att slutresultatet blev bättre än vad han förväntat sig och att han är mycket nöjd med hur ändamålsenliga och rofyllda utrymmena blivit efter renoveringen.

Zoom

Susanne Bodman och Marianna Ahlfors-Vierula packade upp de sista sakerna i keramikrummet innan återinvigningen av Hemslöjdsgården i Kristinestad. Foto: Alexia Sahl


Även sekreterare i Kristinestads hemslöjdsförening, Susanne Bodman, är nöjd med resultatet.

Det är en stor investering som gjorts. Vi är jätte glada och nöjda. I höst breddar vi vår verksamhet och satsar på kurser för alla åldrar.
Susanne Bodman

Men innan verksamheten drar igång så ska de nyrenoverade utrymmena invigas. Det gör man med en somrig gårdsfest i kväll torsdag med kaffeservering, musik, sång och festtal.

Kommentarer

Offer för människohandel kan finnas nära

Nyhetsbild
Catarina Mikkonen, ordförande för Elpida ordnade under fredagen en dag för att öka uppmärksamheten för människohandel. Foto: Jesper Råtts
Statistiskt sett finns det tio offer för människohandel i Kristinestad. För att uppmärksamma detta ordnades under fredagen Elpidadagen.

Mest läst senaste veckan