|

Korsholm ger bort sportstugan i Norra Vallgrund

Vallgrund skifteslag tar över sportstugan i Norra vallgrund. Kommunen vill inte ha den längre, bland annat för att Vallgrund skola inte använder den längre.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommunen har fört diskussioner med Vallgrund skifteslag om det skulle vilja ha sportstugan vid sportplan i Norra Vallgrund. Kommunen anser att stugan inte behövs för skolans verksamhet längre. Den är också i behöv av renovering.

Skifteslaget tar över den, med villkoret att den inte kostar något. Vatten och el är också anslutna, och även anslutningarna förs över till skifteslaget utan kostnad.

Kommunen ska också i framtiden stå för elen som används till det upplysta skidspåret vid stugan.

Det enda som ännu är oklart är vem som äger idrottsredskapen som finns i stugan. Kommunens fritidsavdelning, Vallgrund skola och IF Kvarken har under åren ordnat idrottsaktiviteter vid sportplanen.

Den som ansvarar för kommunens idrottsanläggningar ska reda ut vem som äger vad och fördela redskapen innan skifteslaget tar över som ägare.

Beslutet om ägarbytet togs av samhällsbyggnadsnämnden på onsdagen.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan