|

Korsholm ger bort sportstugan i Norra Vallgrund

Vallgrund skifteslag tar över sportstugan i Norra vallgrund. Kommunen vill inte ha den längre, bland annat för att Vallgrund skola inte använder den längre.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommunen har fört diskussioner med Vallgrund skifteslag om det skulle vilja ha sportstugan vid sportplan i Norra Vallgrund. Kommunen anser att stugan inte behövs för skolans verksamhet längre. Den är också i behöv av renovering.

Skifteslaget tar över den, med villkoret att den inte kostar något. Vatten och el är också anslutna, och även anslutningarna förs över till skifteslaget utan kostnad.

Kommunen ska också i framtiden stå för elen som används till det upplysta skidspåret vid stugan.

Det enda som ännu är oklart är vem som äger idrottsredskapen som finns i stugan. Kommunens fritidsavdelning, Vallgrund skola och IF Kvarken har under åren ordnat idrottsaktiviteter vid sportplanen.

Den som ansvarar för kommunens idrottsanläggningar ska reda ut vem som äger vad och fördela redskapen innan skifteslaget tar över som ägare.

Beslutet om ägarbytet togs av samhällsbyggnadsnämnden på onsdagen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan