|

Bil flög över rondellen – fattade eld

NyhetsbildZoom
Bilen flög över rondellen i Näsby och blev slutligen stående vid gångbanans räcke där den fattade eld. Foto: Privat
En bilförare, som har körförbud sedan tidigare, uppgav att han inte lade märke till rondellen i Närpes centrum med påföljden att bilen flög över den, bröt av en lyktstolpe och fattade eld när den landade igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var strax före klockan 21 på tisdag kväll som en man kom körande västerifrån längs Strandvägen med, enligt vittnesuppgifter, en väldigt hög hastighet.

Enligt mannen hade han inte lagt märke till rondellen med påföljden att han körde rätt in i den. Bilen slog i kantstenarna, flög över rondellen och bröt av en lyktstolpe. Väl på marken igen slirade bilen omkring 30 meter innan den törnade in i gångbanans räcke där den fattade eld.

Enheter från räddningsverket, ambulans och polispatrull kallades till platsen. Föraren kontrollerades av ambulanspersonal på plats men inga skador kunde konstateras. Bilen fick däremot omfattande skador.

Mannen, född 1962 från Vasa, har körförbud sedan tidigare och misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan