|

Bil flög över rondellen – fattade eld

NyhetsbildZoom
Bilen flög över rondellen i Näsby och blev slutligen stående vid gångbanans räcke där den fattade eld. Foto: Privat
En bilförare, som har körförbud sedan tidigare, uppgav att han inte lade märke till rondellen i Närpes centrum med påföljden att bilen flög över den, bröt av en lyktstolpe och fattade eld när den landade igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var strax före klockan 21 på tisdag kväll som en man kom körande västerifrån längs Strandvägen med, enligt vittnesuppgifter, en väldigt hög hastighet.

Enligt mannen hade han inte lagt märke till rondellen med påföljden att han körde rätt in i den. Bilen slog i kantstenarna, flög över rondellen och bröt av en lyktstolpe. Väl på marken igen slirade bilen omkring 30 meter innan den törnade in i gångbanans räcke där den fattade eld.

Enheter från räddningsverket, ambulans och polispatrull kallades till platsen. Föraren kontrollerades av ambulanspersonal på plats men inga skador kunde konstateras. Bilen fick däremot omfattande skador.

Mannen, född 1962 från Vasa, har körförbud sedan tidigare och misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan