|

Markbrand bröt ut i Töjby

En markbrand inträffade vid 14-tiden på fredagen i Töjby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En villaägare hade bränt gräs och gjorde då en felbedömning av situationen. Ett mindre område eldhärjades. Eftersom brandplatsen finns på en udde var den lätt avgränsad. Brandkåren i Korsnäs ryckte ut till Töjby.

Vid 16-tiden på fredagen inträffade ytterligare en liten gräsbrand, då vid riksåttan i närheten av viadukten på Kaskö-Kauhajokivägen. 20 kvadratmeter eldhärjades.

Det var troligtvis en fimp som ledde till branden i dikesvallen. Förbipasserande hade redan släckt elden då brandkåren kom fram.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan