Djurmatsfabrik och chipsföretag fick utmärkelser

NyhetsbildZoom
Laura Strömberg är vd för Dagsmark Petfood. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Dagsmark Petfood har valts till det mest lovande tillväxtföretaget i tävlingen Suupohjas tillväxtstig. Weekend Snacks i Kaskö fick ett hedersomnämnande. Företagen tävlar vidare i den nationella finalen i oktober.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Femton tävlande företag fick under två dagar träffa experter som hjälpte företagen att nå sina egna tillväxtmål.

En jury med representanter för regionens näringsliv valde sedan Dagsmark Petfood i Bötom till det bästa tillväxtföretaget.

Dagsmark Petfood tillverkar inhemskt torrfoder för hundar. Företaget lanserade sin första produkt i augusti i fjol.

Weekend Snacks i Kaskö, som har gjort chips i över tjugo år, fick ett hedersomnämnande.

Företagen går nu vidare till den riksomfattande finalen, Kasvu Open Karnevalen, som ordnas 24–25 oktober i Jyväskylä. I finalen tävlar hundra företag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.