|

Polisen tog fast rattfyllerister: Fjortonåring körde full på moped utan registerskyltar

NyhetsbildZoom
Polisen tog fast rattfyllerister i Vasa. Foto: Arkiv
Polisen har tagit fast flera rattfyllerister de senaste två dagarna, bland annat en fjortonåring på moped och en person som saknade körkort.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdag vid 19.30-tiden stannade polisen en personbil på Bangatan för kontroll. Bakom ratten satt en 32-årig vasabo. Han blåste noll promille i utandningstestet, men snabbtestet för narkotika gav utslag för cannabis och amfetamin. Mannen transporterades till Vasa centralsjukhus för blodprov.

Mannen misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Dessutom misstänks han för att ha framfört motordrivet fordon utan körkort. Mannen har under ett år blivit fast för att ha kört fordon utan körkort tre gånger.

På fredagen tog polisen fast två rattfyllerister, varav den yngre var en 14-årig pojke från Vasa. Polisen stannade en mopedist för kontroll vid 22-tiden i Roparnäs på Smedsbyvägen. Det visade sig att mopeden var jämförbar med en lätt motorcykel och att den varken hade registerskylt eller fram- och bakljus. Pojken misstänks för att ha kört utan körkort och för fordonsförseelse.

Även på lördag tog polisen fast en rattfyllerist i Vasa. Polisen stannade en bil på Kyrkoesplanaden i Vasa för kontroll. Bakom ratten satt en 24-årig man från Malax som blåste 1,03 promille i polisens blåstest. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och han delgavs temporärt körförbud.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hoppas på tredje gången gillt – lämnar in ny anhållan om decimering av skarvstammen

Kristinestad-Storå fiskeområde gör en ny ansökan om att få bekämpa skarvarna i Sideby. De har ökat märkbart i sommar, konstaterar ordförande Bror Eriksson.

Nyhetsbild
Lokalt

Mera pengar behövs om filialbiblioteken i Töjby och Yttermark ska fortsätta

Närpes stad får en ny bokbuss i slutet av året. Tanken var att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark samtidigt skulle dras in, men fullmäktige gick in för att de ska fortsätta. Nämnden för fri bildning anser fortfarande att de ska stängas eller så behövs mera pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

OX2 vill bygga 300 meter höga vindkraftverk i Lappfjärdsområdet

OX2 planerar om sin vindkraftspark i Lappfjärd-Dagsmarksområdet och minskar antalet turbiner från 46 till 24. I gengäld höjs totalhöjden från 215 meter till 300. Rekordhögt, säger Anni Mikkonen på Finlands vindkraftförening.

Nyhetsbild
Lokalt

Redskapsgymnasterna måste flytta – ännu en gång

För två år sedan flyttade redskapsgymnasterna i Närpes till den hall i Finby där möbelaffären Masku senast verkade. Nu är de tvungna att flytta igen. Ett nytt företag ska snart ta i bruk deras del av hallen.

Mest läst senaste veckan