|

Ingen vill bli skolpsykolog

Den nya tjänsten som skolpsykolog i Kristinestad hade inte lockat någon då ansökningstiden gick ut. Tjänsten är gemensam för det svenska och finska skolväsendet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är väldigt svårt att få skolpsykologer, speciellt då kravet är att de ska vara tvåspråkiga. Jag har diskuterat det här med kolleger och problemet är samma också då det gäller enspråkiga skolpsykologer, säger bildningsdirektören Maarit Söderlund.

Under våren köps skolpsykologtjänster av det privata företaget Poju. Skolpsykologtjänsten inrättades i december 2017. Initiativet kom från Peter Grannas (SFP) i en motion.

Kristinestad har en skolkurator som arbetar inom båda språkgrupperna.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan