|

Utbyggnad behövs om Pjelax daghem flyttas

NyhetsbildZoom
Pjelax skola är i dag i maximal användning. En tillbyggnad ska till om daghemmet flyttas till skolan. Foto: Mats Ekman
Lokaliteterna används i dag maximalt i Pjelax skola. Det finns i dagsläget inte rum som kunde användas för dagvårdens räkning. Om byns daghem ska flyttas till skolan behövs en tillbyggnad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fullmäktigeledamoten Linda Pellfolk har i en motion föreslagit att skolan i Pjelax ändras och byggs ut så att också daghemmet ryms där.

I dag finns daghemmet i ett egnahemshus, som staden hyr av en privatperson. På grund av en vattenskada i höstas har huset renoverats och i mån av möjlighet gjorts mera ändamålsenligt för dagisverksamhet.

Bildningsnämnden konstaterar i sitt utlåtande till stadsstyrelsen att en utbyggnad som anpassas både invändigt och utomhus behövs om daghemmet i framtiden placeras vid skolan.

– Nämnden anser att man bör se till hela området och byggnaden så att det blir en bra lösning för alla, säger bildningsdirektören Åsa Snickars.

Varken daghemmet eller skolan har i dag ett akut behov av nya lokaliteter.

– Men om man anser att det i framtiden finns ekonomiska förutsättningar för en utbyggnad och om andra byggen är genomförda så är vi inte negativa till att allt samlas i en byggnad, säger hon.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hoppas på tredje gången gillt – lämnar in ny anhållan om decimering av skarvstammen

Kristinestad-Storå fiskeområde gör en ny ansökan om att få bekämpa skarvarna i Sideby. De har ökat märkbart i sommar, konstaterar ordförande Bror Eriksson.

Nyhetsbild
Lokalt

Mera pengar behövs om filialbiblioteken i Töjby och Yttermark ska fortsätta

Närpes stad får en ny bokbuss i slutet av året. Tanken var att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark samtidigt skulle dras in, men fullmäktige gick in för att de ska fortsätta. Nämnden för fri bildning anser fortfarande att de ska stängas eller så behövs mera pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

OX2 vill bygga 300 meter höga vindkraftverk i Lappfjärdsområdet

OX2 planerar om sin vindkraftspark i Lappfjärd-Dagsmarksområdet och minskar antalet turbiner från 46 till 24. I gengäld höjs totalhöjden från 215 meter till 300. Rekordhögt, säger Anni Mikkonen på Finlands vindkraftförening.

Nyhetsbild
Lokalt

Redskapsgymnasterna måste flytta – ännu en gång

För två år sedan flyttade redskapsgymnasterna i Närpes till den hall i Finby där möbelaffären Masku senast verkade. Nu är de tvungna att flytta igen. Ett nytt företag ska snart ta i bruk deras del av hallen.

Mest läst senaste veckan