|

Kristinestad förlänger inte ansökningstid – valet mellan två SFP-politiker

NyhetsbildZoom
Allt tyder nu på att en av dem är Kristinestads följande stadsdirektör. Valet står mellan Mila Segervall (till vänster) och Åsa Blomstedt. Båda är SFP-politiker i Kristinestad. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Det blir ingen förlängd ansökningstid för stadsdirektörstjänsten i Kristinestad. De två finalisterna till stadsdirektörstjänsten i Kristinestad, Åsa Blomstedt och Mila Segervall har intervjuats, och lämplighetstestas denna vecka. På måndag föreslår stadsstyrelsen vem som väljs. Fullmäktige väljer ny stadsdirektör.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kristinestad nöjer sig med de två finalisterna, Leader-rådgivaren, pol. mag. Åsa Blomstedt, född 1969, och kommunikatören och projektledaren, pol. mag. Mila Segervall, född 1973.

Bägge sitter i Kristinestadsfullmäktige för SFP.

Blomstedt är stadsstyrelsens ordförande och Segervall är samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Några diskussioner om att eventuellt förlänga ansökningstiden för att få fler sökande fördes inte när stadsstyrelsen behandlade ärendet på måndagskvällen. Där konstaterades att kandidaterna har intervjuats och kommer att lämplighetstestas i början av denna vecka.

Resultaten av lämplighetstestet ges i slutet av veckan. På måndag träffas stadsstyrelsen igen för att ge förslag på vem av dessa som ska ersätta stadsdirektör Riitta El-Nemr som avgår med pension i november.

Kristinestadsfullmäktige fastställer valet av ny stadsdirektör 23 april.

Tjänsten lockade totalt sex sökande, varav en drog tillbaka sin ansökan.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hoppas på tredje gången gillt – lämnar in ny anhållan om decimering av skarvstammen

Kristinestad-Storå fiskeområde gör en ny ansökan om att få bekämpa skarvarna i Sideby. De har ökat märkbart i sommar, konstaterar ordförande Bror Eriksson.

Nyhetsbild
Lokalt

Mera pengar behövs om filialbiblioteken i Töjby och Yttermark ska fortsätta

Närpes stad får en ny bokbuss i slutet av året. Tanken var att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark samtidigt skulle dras in, men fullmäktige gick in för att de ska fortsätta. Nämnden för fri bildning anser fortfarande att de ska stängas eller så behövs mera pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

OX2 vill bygga 300 meter höga vindkraftverk i Lappfjärdsområdet

OX2 planerar om sin vindkraftspark i Lappfjärd-Dagsmarksområdet och minskar antalet turbiner från 46 till 24. I gengäld höjs totalhöjden från 215 meter till 300. Rekordhögt, säger Anni Mikkonen på Finlands vindkraftförening.

Nyhetsbild
Lokalt

Redskapsgymnasterna måste flytta – ännu en gång

För två år sedan flyttade redskapsgymnasterna i Närpes till den hall i Finby där möbelaffären Masku senast verkade. Nu är de tvungna att flytta igen. Ett nytt företag ska snart ta i bruk deras del av hallen.

Mest läst senaste veckan