Yle: Döda lamm hittade i Lappfjärd – polisen misstänker djurskyddsbrott

Döda lamm och tackor i dåligt skick anmäldes till polisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samma gård i Lappfjärd utreds åter en gång för djurskyddsbrott, rapporterar Yle Pohjanmaa på måndagen.

Enligt Yle var det en frivillig inom Finlands Djurskyddsföreningars förbund som slog larm i slutet på förra veckan. Personen hade hittat en tacka i dåligt skick samt tre döda lamm ute på betesmarken, och en födande tacka tillsammans med ett dött lamm inne i en lada.

– En polispatrull åkte till platsen och hittade döda djur och djur i dåligt skick och kallade dit en veterinär, säger förundersökningsledare John Forslund vid Österbottens polisinrättning till Yle.

Enligt Yle har gården i fråga anmälts för djurskyddsbrott två gånger tidigare. Polisens undersökningar i de fallen inleddes i fjol.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hoppas på tredje gången gillt – lämnar in ny anhållan om decimering av skarvstammen

Kristinestad-Storå fiskeområde gör en ny ansökan om att få bekämpa skarvarna i Sideby. De har ökat märkbart i sommar, konstaterar ordförande Bror Eriksson.

Nyhetsbild
Lokalt

Mera pengar behövs om filialbiblioteken i Töjby och Yttermark ska fortsätta

Närpes stad får en ny bokbuss i slutet av året. Tanken var att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark samtidigt skulle dras in, men fullmäktige gick in för att de ska fortsätta. Nämnden för fri bildning anser fortfarande att de ska stängas eller så behövs mera pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

OX2 vill bygga 300 meter höga vindkraftverk i Lappfjärdsområdet

OX2 planerar om sin vindkraftspark i Lappfjärd-Dagsmarksområdet och minskar antalet turbiner från 46 till 24. I gengäld höjs totalhöjden från 215 meter till 300. Rekordhögt, säger Anni Mikkonen på Finlands vindkraftförening.

Nyhetsbild
Lokalt

Redskapsgymnasterna måste flytta – ännu en gång

För två år sedan flyttade redskapsgymnasterna i Närpes till den hall i Finby där möbelaffären Masku senast verkade. Nu är de tvungna att flytta igen. Ett nytt företag ska snart ta i bruk deras del av hallen.

Mest läst senaste veckan