|

Dags för andra mässdagen – rekorörelsen och vårdreformen i fokus

NyhetsbildZoom
Vasabladet, Österbottens Tidning och Sydin har fem samtal på sin scen på söndagens mässdag. Foto: VBL
Under Österbottens stormässas andra dag bjuder Vasabladet, Österbottens Tidning och Sydin på fyra estradsamtal som sänds direkt på webben. Här hittar du dagens program.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"I dag pratar vi med företagsutvecklaren, rekopappan, chefen som planerar ett teaterjubileum och en vårdkämpe.

SÖNDAG

Klockan 12: Det enda jag vet är att det blir en förändring
Så brukar Håkan Westermark svara på frågan vad som händer nu. Han har varit vd för Företagshuset Dynamo i Närpes sedan starten för 25 år sedan och är känd som visionär och idéspruta. På stormässan samtalar han och SÖ:s chefredaktör Mats Ekman om näringslivet i Sydösterbotten och om regionens styrkor och utmaningar.
Läs mera: "Det enda jag vet är att det blir en förändring"

Klockan 13: Alla vill ha en bit av reko
Det som började som ett litet försök i Jakobstad i juni 2013 har på fem år vuxit till en folkrörelse som nu också håller på att få fotfäste i Europa. Vi pratar förstås om rekorörelsen. Och just nu är det många som står och rycker i grundaren Thomas Snellmans ärm, bland annat EU-kommissionen men också många företag. Tillsammans med VBL:s reporter Heidi Eriksson ska Thomas Snellman försöka bena ut hemligheten bakom framgången. Och om reko kan erövra Europa.
Läs mera: "Alla vill ha en bit av reko"

Klockan 14: Lokala teaterupplevelser i världsklass
Wasa Teater firar 100-årsjubileum hösten 2019. Inför jubileet görs en stor renovering av teaterhuset. Vad kan publiken förvänta sig av den nya teatern? Hur förbättras utrymmen och service? Hur påverkar det repertoaren och kulturutbudet i regionen? Wasa Teaters administrativa chef Marit Berndtson diskuterar med VBL:s kulturredaktör Lisbeth Rosenback.
Läs mera: "Lokala teaterupplevelser i världsklass"

Klockan 15: Svenskan, vården och vårdreformen
Hur gick det som det gick med jouren vid centralsjukhuset? Var och hur finner svenskan sin roll i reformen? Varför är ingen nöjd med reformen, inte ens hela regeringen? Vad händer i Österbotten om eller när regeringen driver igenom reformen? Göran Honga, blivande pensionär från Vasa sjukvårdsdistrikt och Vasabladets reporter Björn Nyberg diskuterar den stora vårdreformen.
Läs mera: "Svenskan, vården och reformen"


Du som är prenumerant har tillgång till alla direktsändningar. Det är bra att på förhand kontrollera att du har kopplat ditt kundnummer till ditt konto. Om du inte är prenumerant kan du teckna en digital prenumeration direkt på webben.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan