|

Enkät om skolcampus i Kristinestad

Kristinestadsborna får nu säga sitt om evighetsfrågan att bilda gemensamt campus för högstadierna och gymnasierna. Men också andra än kommuninvånare kan fylla i webbenkäten och därmed påverka resultatet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Frågan om det vore förnuftigt att slå ihop bägge högstadierna och gymnasierna under samma tak har poppat upp med jämna mellanrum – för att ratas.

Nu är det dags igen.

I höstas tillsattes en arbetsgrupp bestående av utbildningsnämndernas ordförande, rektorerna, bildningsdirektören och elevrepresentanter.

I maj ska gruppen ge ett utlåtande hur man kan öka samarbetet mellan skolorna åt politikerna för vidare behandling.

Som del i processen har en nätenkät skapats där intresserade får ge sin åsikt.

Där ska frågan om en placering av de svenska och finska högstadierna och gymnasierna i samma utrymmen skulle medföra fördelar, nackdelar eller varkendera besvaras.

– Enkäten är en liten del i arbetsgruppens jobb men kan ge en fingervisning om vilken inställning föräldrar och övriga kommuninvånare har, säger bildningsdirektör Maarit Söderlund.

Ingen identfikation
Enkäten kräver ingen identifikation av svarsställarna. Man kan fylla i den hur många gånger som helst, oavsett var man har sin hemkommun.

Eleverna har fått en egen enkät de kan fylla i.

– Skolorna samarbetar kontinuerligt, frågan är om det skulle vara ännu lättare om de fanns under samma tak, frågar sig Söderlund.

Svaren ska vara inlämnade senast 13 april.

Svenskspråkiga utbildningsnämndens ordförande Henrik Antfolk (SFP) har tidigare varit minst sagt kritisk att fösa ihop eleverna under ett och samma tak.

– Jag vidhåller fortsättningsvis att skolorna ska vara på skilda håll och nu finns också ett planeringsanslag för åtgärder i svenska högstadiet i årets budget.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan