Dags för Årets österbottning – nominera din kandidat här!

Företagaren Maria Vestergård, Nada-Nord-ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Kim Berg är tidigare vinnare av titeln "Årets österbottning". Zoom

Företagaren Maria Vestergård, Nada-Nord-ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Kim Berg är tidigare vinnare av titeln "Årets österbottning".

Det är dags igen: Årets österbottning ska utses, och du bästa läsare får vara med och bestämma vem det blir! Vem tycker du utmärkte sig i fjol?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad har Kim Berg, Gunilla Luther-Lindqvist, Humorgruppen KAJ och Maria Vestergård gemensamt? De har alla blivit valda till Årets österbottning och nu är det dags för en ny österbottnisk hjälte att utses.


Nominera – så gör du:

Vem tycker du borde utnämnas till Årets österbottning 2018? Det kan till exempel vara en frivilligarbetare, artist, konstnär, idrottare eller en vardagshjälte. Klicka här för att nominera din kandidat!

Senast den 8 april vill vi ha ditt bidrag.

Efter att nomineringarna lämnats in sammanträder en jury och väljer ut cirka tio namn bland alla som nominerats – sedan är det upp till österbottningarna att rösta fram en vinnare. Finalomröstningen pågår 23 april–6 maj.

Tävlingen är ett samarbete mellan HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten samt Österbottens förbund.

Årets österbottning offentliggörs vid Österbottens förbunds landskapsfullmäktiges möte den 14 maj.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Unga i Kristinestad vill förvalta det som äldre kämpat för

Veteraner och unga möttes i Kristinestad. Jennifer Henriksson till vänster, Heikki Vesterlund, Emilia Söderlund, Albert Nordström och Richard Lövholm.
Foto: Lotta Sjöblad

Veteraner och unga möttes i Kristinestad. Jennifer Henriksson till vänster, Heikki Vesterlund, Emilia Söderlund, Albert Nordström och Richard Lövholm.

Självständighet är stort och viktigt. Den här dagen tänker man på dem som gjorde det möjligt. Vi ska se till att vi får fira självständigheten i framtiden också, säger tre ungdomar i Kristinestad.

Mest läst senaste veckan