Nu har Korsnäs regionens högsta arbetslöshet

NyhetsbildZoom
Arbetskraftsbyrån. Foto: Arkiv
I februari gick Korsnäs förbi Kaskö som den kommun i Sydösterbotten med högst arbetslöshetsgrad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbetslösheten fortsätter sjunka i Kaskö och i februari var staden nere i en arbetslöshetsgrad på 7,2 procent – en minskning med 44 procent från samma månad föregående år.

Det har resulterat i att det nu är Korsnäs som har regionens högsta arbetslöshetsgrad med 7,4 procent. Detta trots att arbetslösheten minskat med 13 procent från året innan.

Faktum är att arbetslösheten minskat i varenda österbottnisk kommun jämfört med februari 2017.

Närpes fortsätter i sin tur att ha bland de bästa sysselsättningssiffrorna i landskapet. 3,3 procent är tredje lägst i Österbotten.

I Kristinestad var arbetslöshetsgraden i februari 6,0 procent.

Arbetslösa i Sydösterbotten

  • Februari 2018 (februari 2017)
  • Kaskö: 7,2% (12,1%)
  • Korsnäs: 7,4% (8,3%)
  • Kristinestad: 6,0% (7,9%)
  • Närpes: 3,3% (4,8%)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Klart budskap: "Dags att sluta ställa om klockan"

Mjölkbonden säger sig inte påverkas nämnvärt av att klockan ställs om men för skiftesarbetare kan det vara tungt. De Sydin pratat med delar åsikt: det är dags att sluta ställa om klockan.

Nyhetsbild
Lokalt

Problem med inomhusluft också i kommungården i Korsnäs

Det är inte bara boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i Korsnäs som har drabbats av problem med golven. Också i kommungården finns problem med golven. Det kan gå så att kommungården överges helt. Ett alternativ är att flytta förvaltningen till före detta kurscentret, men också ett nybygge kan bli aktuellt.

Nyhetsbild
Lokalt

Frågetecknen hopar sig kring finska församlingen - Herden mörklägger kandidatlista

Kristinestads finska församling vägrar fortfarande ge ut namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Det strider mot offentlighetslagen. Orsaken uppges vara att kompletteringar behövs. Men åtminstone två tongivande sannfinländska lokalpolitiker i Kristinestad är kandidater.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpesman gav över 220.000 till Vasakvinna – som visade sig vara ekonomisk brottsling

I RÄTTEN. En 38-årig kvinna från Vasa åtalas för kreativa och rentav egendomliga ekonomiska brott. Och mitt i den värsta stormen lyckades hon få 220.000 euro av en man hon knappt kände.

Nyhetsbild
Opinion

Intressantare val väntar i Närpes

Ledare torsdag 20 september Nu finns ingredienser till att få fler att rösta i församlingsvalet i Närpes.

Mest läst senaste veckan