|

En person skadad i krock på riksåttan i Närpes

En bilist lyckades inte styra bilen över körbanan vid en omkörning på riksåttan i Pörtom vid niotiden på tisdag morgon. Bilen krockade med en långtradare och föraren i bilen skadades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En person skadades i krocken som inträffade vid niotiden på riksåttan i Pörtom en bit söder om avfarten till Petalax. Den skadade var föraren i personbilen som färdades ensam.

– Personbilsföraren körde om en annan bil, men troligen började bilen flyta i snöslasket i mitten på vägen och lyckades inte ta sig tillbaka in i egen körfil, säger räddningsverkets jourhavande chef Kaj Enqvist.

Söderifrån kom en långtradare, och dess förare körde ut mot sidan av vägen vid upptäckten av personbilen som kom emot på körfilen.

Genom det agerandet kunde en total frontalkrock undvikas. Personbilens vänstra hörn och sida törnade mot långtradarens vänstra hörn. Personbilen hamnade i diket av smällen.

Enqvist kan inte bedöma hur svårt personbilsföraren skadades, men personen fördes med ambulans till sjukhus.

Ena körfilen var avstängd vid platsen under tiden som räddningsoperationen pågick, men är nu öppen igen.

Om väglaget säger Enqvist att vägen inte var helt plogad, och bedömningen är att det gjorde att personbilen inte gick att styra.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan