Närpes sparbank fick ny vd

NyhetsbildZoom
I november 2013 (bilden) berättade Niklas Näsman, Monica Mangs och Hans Bondén om fusionen mellan sparbankerna i Yttermark, Kristinestad och Närpes. Nu har Näsman valts till Bondéns efteträdare som vd. Foto: Arkiv/Daniel Nissén
Ekonomie magister Niklas Näsman blir ny verkställande direktör för Närpes sparbank. Styrelsen har valt honom till Hans Bondéns efterträdare på vd-posten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sparbankens nya vd har rekryterats internt.

Bankdirektör Niklas Näsman tillträder som verkställande direktör 15 april, och efterträder Hans Bondén som avgår med pension i slutet av juni.

Näsman var tidigare vd för Yttermark sparbank, som för några år sedan tillsammans med Kristinestads sparbank fusionerades med Närpes sparbank.

Näsman övergick vid fusionen i den nya bankens tjänst och har senast bland annat varit ansvarig för riskhantering och compliance (regelansvarig).


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.